Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittigt: Det sker der, hvis Serbien trækker sig

Af Emil Plovgaard
20.06.2024 Kl. 12:24

Tidligere på dagen kom det frem, at Serbien har truet med at trække sig fra sommerens EM-slutrunde i Tyskland.

Det skyldes, at tilhængere fra Kroatien og Albanien sang hadfulde sange om landet i forbindelse med landenes opgør onsdag.

Serberne kræver, at de to lande bliver straffet. Hvis ikke det sker, så vil serberne ikke længere være med.

– Først af alt vil jeg gerne takke vores fans for deres støtte i kampen mod England, og jeg håber, vi slår Slovenien.

– Det, som er sket, er skandaløst, og vi vil bede UEFA om sanktioner, også selvom det betyder, at vi ikke fortsætter ved turneringen.

– Vi er sikre på, at de bliver straffet, for de har allerede besvaret vores appel, ved at fjerne en såkaldt journalist fra Albanien til slutrunden, fortæller generalsekretær for Serbiens fodboldforbund, Jovan Surbatovic.

Og det kan skabe noget af et vanvittigt scenarie i Danmarks gruppe. Skulle det ske, at Serbien trækker sig, får Kasper Hjulmands tropper nemlig automatisk tildelt en sejr på 3-0.

Det foreskriver UEFA’s regler.

Derudover vil nationen fra Balkan med stor sandsynlighed også imødese en heftig bødestraf, ligesom fremtidige sanktioner og eventuel udelukkelse fra slutrunder også kan komme på tale.

Og det kan meget vel få betydning for det samlede regnskab i gruppespillet. Fire ud af de seks bedste treere avancerer nemlig også fra gruppespillet.

Danmark og Serbien skal – efter planen – mødes i München på tirsdag.

Serberne skal – også efter planen – spille mod Slovenien klokken 15, og indtil videre er der ikke kommet nogen indikationer på, hvad Serbien og/eller UEFA har tænkt sig at stille op.

Serbien er kommet skidt fra start i gruppe C, da man tabte til England, hvor man ellers viste god figur.

Netop England skal Danmark møde denne torsdag aften, og her kan du se vores bud på, hvordan de to mandskaber stiller op.

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce