Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

BREAKING: Stor VAR-ændring bliver en realitet

Af Jeppe Augustsen
30.04.2024 Kl. 19:07

En kæmpe ændring i VAR-protokollen er på vej.

Der varer ikke længe, før dommerne vil kommunikere ud til fans på stadion og hjemme i stuerne, når en VAR-kendelse laves.

Det bekræfter PGMOL-chef, Howard Webb, til ESPN.

– I et forsøg på at forbedre kommunikationen med fans, har PGMOL-chef Howard Webb sagt, at Premier League-dommere snart kan meddele tilskuere og tv-seere, hvorfor de har ændret deres kendelser efter at have været en tur ved VAR-skærmen, oplyser ESPN.

– Dommerens forklaring vil kun blive annonceret, når en dommer har været en tur forbi VAR-skærmen – og dermed ikke VAR-tjek, som ikke resulterer i, at kendelsen på banen bliver omstødt.

For at ændringen bliver en endelig realitet skal det stadig godkendes af Premier League, men ifølge ESPN vil det blive en formalitet, så det kan introduceres i næste sæson.

Howard Webb håber, at denne ændring i VAR-protokollen vil gøre, at fans får mere forståelse af kendelser, så de ikke sidder med en masse spørgsmål efter VAR-ændringen.

Det er noget, man har prøvet af under kvindernes VM-slutrunde, og her har man vurderet det til at være en succes.

Det er også introduceret i ligaer som den amerikanske MLS samt den australske A League.

Howard Webb ser også en stor fordel for dommerne at kunne argumentere for deres kendelse.

– Det ville være rigtig nyttigt for dommeren at kunne tale med alle folk på stadion og forklare kendelsen, lyder det fra Howard Webb.

Læs også: Skrotter Rashford: Enorm signing på vej

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce