Real Madrid brød UEFA’s regler i Champions League-semifinale

Af Emil Plovgaard
08.05.2024 Kl. 22:56

Real Madrid brød angiveligt UEFA’s regler i forbindelse med onsdagens semifinale i Champions League mod Bayern München.

Carlo Ancelottis mandskab var mest chanceskabende, men det var Bayern München, der skulle komme foran efter 68 minutters spil.

Her spillede Harry Kane bolden frem til Alphonso Davies, der kunne sende bolden i netmaskerne uden chance for Andriy Lunin i Real Madrid-målet.

Madrid-mandskabet troede, udligningen var i hus i det 72. minut, da Nacho sendte bolden i kassen, men efter en VAR-gennemgang blev målet annulleret, da der var frispark i opspillet til målet.

Men UEFA’s protokoller blev angiveligt brudt i løbet af VAR-tjekket, for en gengivelse af episoden blev vist på storskærm på Santiago Bernabeu, skriver flere engelske medier.

Selvom målet blev underkendt, er det siden lykkedes Real Madrid at vende opgøret på hovedet, og de er nu videre til finalen i Champions League efter en 2-1-sejr.

Onsdag blev Liverpool-stjerne desuden spottet i Barcelona, og det sætter gang i spekulationerne om en transfer. Læs mere her.

UEFA’s egne regler på området foreskriver følgende:

– VAR-gengivelser må ikke blive vist på storskærm, med mindre UEFA beslutter noget andet.

– Simultane gengivelser af kampen må kun vises af pressen. Resultatet af andre kampe kan blive vist på måltavlen og/eller storskærmen under kampen.

Florian Wirtz og Bayer Leverkusen er at finde i næste sæsons Champions League, men i 2025 kan den tyske stjerne lande et stort skifte. Læs mere her.

Reglerne er kommet til verden for at minimere presset på dommerkvartetten, men den blev tilsyneladende ikke overholdt i den spanske hovedstad onsdag aften.

Real Madrid er med sejren på sammenlagt 4-3 videre til Champions League-finalen mod Borussia Dortmund, som spilles 1. juni på Wembley.