Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

BREAKING: Nu kan klubber bliver taberdømt ved racisme

Af Jeppe Augustsen
17.05.2024 Kl. 08:39

I løbet af de seneste år har der været en trist udvikling omkring racistiske hændelser i fodbold – ikke kun i Premier League, men i hele verden.

Klubber er begyndt at sætte hårdt ind mod racistiske hændelser, hvor fans får livslange karantæner og bøder.

Men nu kommer der hårdere sanktioner, hvor klubber kan ende med at blive taberdømt for racistiske fornærmelser.

I dag har FIFA-præsident, Gianni Infantino, annonceret nye regler omkring racisme i fodbold.

FIFA har annonceret fem grundpiller, som skal være med til at bekæmpe racisme i fodbold, og det inkludere altså aflysning af kampe, hvor klubber kan blive taberdømt.

De fem grundpiller er:

1. Regler og sanktioner

Vi vil, sammen som forenet som global fodbold, gøre racisme til en specifik lovovertrædelse med obligatorisk medtagelse i de individuelle disciplinære kodekser for alle 211 FIFA-medlemsforeninger, ved at differentiere racisme fra andre hændelser, give racismehandlinger deres egne specifikke og strenge sanktioner, herunder tab af kampe.

2. Aktioner på banen

Vi, som forenet global fodbold, vil stoppe, suspendere og aflyse fodboldkampe ved sager omkring racisme, og vil introducere en standard protokol for spillere, der skal kommunikere racisistiske hændelser og dommere, der skal signalere implementering af tretrinsprocedure, som vil være obligatorisk i alle 211 forbund i FIFA.

3. Strafferetlige overtrædelser

Vi vil, sammen forenet som global fodbold, presse på for anerkendelsen af ​​racisme som en kriminel handling i alle lande i verden, og hvor det allerede er en lovovertrædelse, vil vi presse på for retsforfølgelse med den strenghed, den fortjener.

4. Uddannelse

Vi, sammen forenet som global fodbold – i erkendelse af, at intet barn bliver født som racist – vil udvikle og fremme uddannelsesinitiativer sammen med skoler og regeringer for at give en fremtid uden racisme.

5. Spillernes stemme

Vi vil, sammen forenet som global fodbold, etablere et nyt spilleres antiracismepanel sammensat af tidligere spillere, som vil overvåge og rådgive om implementeringen af ​​disse handlinger rundt om i verden.

Ifølge journalisten Rob Harris fra Sky Sports kan en kamp blive aflyst, hvis en spiller bliver udsat for racisme tre gange i løbet af en kamp.

Læs også: Howard Webb vil lave kæmpe VAR-ændring, men..

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce


Annonce