Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Aflyste kampe: FIFA vil indføre nye racisme-regler

Af Jeppe Augustsen
16.05.2024 Kl. 21:27

I løbet af de seneste år har der været en trist udvikling omkring racistiske hændelser i fodbold – ikke kun i Premier League, men i hele verden.

Klubber er begyndt at sætte hårdt ind mod racistiske hændelser, hvor fans får livslange karantæner og bøder.

Men fremover kan racistiske tilråb, gestikuleringer eller andre fornærmelser få meget større konsekvens – og fredag bliver afgørende.

Fredag vil FIFA nemlig afvikle ‘FIFA Congress’, hvor forbundet og dens medlemmer skal stemme om flere forskellige ting, og det gælder blandt andet sanktioner mod racisme.

FIFA har offentliggjort fem parametre, som skal være med til at bekæmpe racisme i fodbold, og et af dem er ‘aktioner på banen’.

Her melder FIFA, at kampe fremover kan blive aflyst, såfremt en eller flere spillere bliver udsat for racisme – og det er altså noget af det, der skal stemmes om.

– Vi, som forenet global fodbold, vil stoppe, suspendere og aflyse fodboldkampe ved sager omkring racisme, og vil introducere en standard protokol for spillere, der skal kommunikere racisistiske hændelser og dommere, der skal signalere implementering af tretrinsprocedure, som vil være obligatorisk i alle 211 forbund i FIFA.

Ifølge journalisten Rob Harris fra Sky Sports vil en kamp blive aflyst, hvis en spiller bliver udsat for racisme tre gange i løbet af en kamp.

Raphaël Varane har gjort klart, at fredag bliver en afgørende dag for kampen mod racisme.

– Det er en vigtig FIFA-afstemning i morgen på kongressen i kampen mod racisme. Samfundet og fodboldverdenen vil se med, hvilke skridt der tages i forbindelse med de nye regler, skriver midtstopperen på X.

Det meldes ikke, hvad et udfaldet potentielt skal være for en kamp, der bliver aflyst grundet racistiske hændelser.

Læs også: Howard Webb vil lave kæmpe VAR-ændring, men..

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce