Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Fordele og ulemper: Hvilken klub passer bedst til De Ligt?

Af Jeppe Augustsen
18.06.2019 Kl. 10:11
Mark Ogden fra ESPN vurderer, at Liverpool vil være det bedste match for Matthijs De Ligt.

Matthijs De Ligt er en af de mest eftertragtede spillere i dette transfervindue efter en fænomenal sæson med Ajax.

Den hollandske midtstopper er blevet rygtet til alle de europæiske storklubber, men på nuværende tidspunkt er det angiveligt PSG, der er favoritter til at få hans underskrift, men er det den klub, der passer bedst til ham?

Mark Ogden fra ESPN ser på fordele og ulemper ved de klubber, der er blevet kædet sammen med Matthijs De Ligt.

Barcelona

Fordele: Først og fremmest får man Messi som holdkammerat. Pique er 32 år, og Barcelona skal snart genopbygge defensiven, og De Ligt kan udivkle sig til at blive en fast del af defensiven de næste 10 år. Han kan også løfte sit spil ved at spille sammen med Pique i mindst én sæson. Han vil nærmest være garanteret trofæer og spille Champions League næste år sammen med sin landsmand, Frenkie De Jong.

Ulemper: Man har set, at De Ligt har haft problemer mod små vævre og hurtige angribere, og dem er der en del af i La Liga. Han vil heller ikke være garanteret fast spilletid med Umtiti og Lenglet ved siden af Pique. Det er også svært at vide, hvor succesfuld Barcelona vil være i de kommende år, når de en dag står uden Messi.

PSG

Fordele: Han vil vinde en masse hjemlige trofæer, og han vil også kunne løfte sit spil ved at spille sammen med Thiago Silva. Han vil få fast spilletid, og han vil formentlig også få en meget lukrativ aftale.

Ulemper: Fra et fodboldmæssigt perspektiv vil han ikke spille i en af Europas topligaer, og han vil risikere manglende udvikling grundet den dårlige konkurrence i Ligue 1. PSG er heller ikke en klub, der kan matche de andre europæiske klubber, når det gælder historie og traditioner. Neymar og Mbappé er begge kommet til PSG på store kontrakter, men bliver nu begge rygtet væk fra den liga, hvor der kun er en hest med i væddeløbet.

Manchester United

Fordele: Han vil få en lukrativ aftale og være garanteret fast spilletid. Defensiven vil blive bygget op omkring ham. Manchester United er i en svær periode, men de er stadig blandt verdens tre største klubber rent økonomisk. Han kunne blive fristet til at være med til at føre klubben tilbage til toppen. Han er en fysisk spiller og derfor vil Premier League også passe perfekt til ham.

Ulemper: Der venter holdet en stor genopbyning efter en længere årrække med dårlige beslutninger efter Sir Alex Fergusons exit. I næste sæson spiller de ikke Champions League, og et skifte til Old Trafford denne sommer vil ikke give den store mening.

Manchester City

Fordele: Kompanys exit har givet et hul i City-defensiven, som han kan udfylde. Det vil også være attraktivt for De Ligt at spille under Guardiola, og med deres dominans kan han se frem til at vinde flere trofæer i den blå del af Manchester. Med et skifte til City vil han blive en del af Europas mest stærkeste klubber.

Ulemper: John Stones' problemer i City siden sin ankomst i 2016 kan være et faresignal for De Ligt. Guardiolas manglende tålmodighed har flere gange vist, at han ikke altid giver de unge spillere tiden til at udvikle sig. Der hersker også tvivl om, at De Ligts spillestil vil passe til Guardiolas tilgang til spillet. 

LÆS OGSÅ: City køber Rodri: Atletico Madrid henter erstatning i Real Madrid

Liverpool

Fordele: Det burde være fristende for De Ligt at udgøre et partnerskab med van Dijk på Anfield. Som CL-vindere kan de tilbyde ham at spille for det bedste hold i Europa, som også ser ud til at have startet en ny æra under Klopp. Liverpool har en spændende ung trup, og han kan tage sig selv og Liverpool til et nyt niveau.

Ulemper: Det er svært at finde dårlige sportslige ting ved et skifte til Liverpool, men de kan få svært ved at konkurrere med andre klubber rent økonomisk. De Ligt vil uden tvivl kunne få en bedre løn et andet sted. Liverpool har ikke vundet ligaen siden 1990, og hvis City fortsætter dominansen, kan han muligvis finde det lettere at vinde trofæer i en anden klub. 

LÆS OGSÅ: Klopp er blevet tilbudt en af sine yndlingsspillere for 780 millioner kroner

Bayern München

Fordele: Han vil være sikret en god aftale i Tysklands absolut største klub og vil samtidig være sikret trofæer samt spille Champions League hver sæson.

Ulemper: Som PSG i Ligue 1 er Bayern München dominerende i Bundesligaen, og på den måde vil han ikke komme ud af sin komfortzone. 

Juventus

Fordele: Her vil det også være fristende at spille med Cristiano Ronaldo. De Ligt kan løfte sit spil i Serie A, som er hjemstedet for forsvarsspil, og han kan lære af Chiellini og Bonucci. Juventus kan give ham en god lønseddel og også garantere ham hjemlige trofæer.

Ulemper: Ansættelsen af Sarri har rejst bekymring blandt fansene grundet spillestilen og manglende trofæer, og De Ligt kan skifte til Juventus på et tidspunkt, hvor dominansen begynder at smuldre. Sarri foretrækker at spille med erfarne spillere, og dermed vil han formentlig se med fra bænken, når Chiellini og Bonucci starter.

LÆS OGSÅ: Fansene har talt: Her er top seks-klubbernes drømmesigning

Annonce