Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittig sag: Han er blevet 'verdens værste signing'

Af Jeppe Augustsen
12.04.2024 Kl. 08:51

En vanvittig transfersag har langt om længe fået sin ende.

Hele retssagen og stridighederne omkring Jean-Kevin Augustin, Leeds og RB Leipzig er slut, da den engelske klub har fået trukket deres sidste appel tilbage af den internationale sportsdomstol, CAS.

Det er dermed endegyldigt, at Leeds skal betale £24,5 millioner – svarende til 213 millioner kroner – til Jean-Kevin Augustin.

Det samlede beløb for Leeds ender dermed op i 344,5 millioner kroner for købet af franskmanden.

Sagen om Jean-Kevin Augustin
Leeds skrev kontrakt med Augustin på lån fra RB Leipzig i januar 2020 med en købsforpligtelse på £18 millioner, hvis man opnåede Premier League-oprykning i samme sæson, hvilket klubben gjorde.

Leeds hævdede dog, at de ikke skulle betale transfergebyret, fordi lejeopholdet stod til at udløbe den 30. juni, men da sæsonen gik op den 17. juli, fordi sæsonen blev forsinket af Covid-pandemien. Derfor mente den engelske klub, at de ikke var juridisk bundet til at betale.

Siden da har der været et langt juridisk tovtrækkeri mellem de to klubber, som har kostet mange millioner kroner i advokatgebyrer.

I 2022 indgik de to klubber til sidst et forlig på £15 millioner, der svarer til 130 millioner kroner, men det stoppede ikke her for Leeds.

Jean-Kevin Augustin klagede også til FIFA og krævede kompensation af Leeds, da han havde forhandlet en femårig kontrakt med en ugeløn på 811.000 kroner plus en sign-on fee på små 22 millioner kroner på plads med Leeds.

FIFA gav ham medhold i sagen, og appellen fra Leeds er nu blevet afvist af CAS. Derfor skal Leeds punge op – igen.

Leeds mistede ham på fri transfer

Hverken Leeds eller RB Leipzig mente, at de havde ham på kontrakt efter sæsonen, og derfor kunne Jean-Kevin Augustin i stedet skifte på en fri transfer – og det gjorde han.

I 2020 skrev han under med Rennes, hvor han var til at finde frem til 2022, hvor han igen skiftede på en fri transfer. Denne gang til Basel.

Verdens dyreste fodboldspiller målt på minutter

Leeds’ investering i Jean-Kevin Augustin viste sig at være en rigtig dårlig en af slagsen – og den værste i historien, hvis man måler på prisen og antallet af minutter.

Fordelt på tre kampe blev det blot til 48 minutters spilletid, og med en pris på 344,5 millioner kroner er det 7,1 millioner kroner pr. spilleminut.

Skærer man det endnu længere ned, svarer det til omkring 120.000 kroner pr. sekund, og ifølge journalisten Kieran Maguire gør det Jean-Kevin Augustin til den dyreste fodboldspiller nogensinde målt på pris og spilletid.

Annonce