Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Underskud på 3,5 milliarder kroner: PL-klub i kæmpe problemer

Af Morten Bruun Jørgensen
31.03.2023 Kl. 18:15
Klubben har netop offentliggjort regnskabet, og det ser ikke godt ud.

Premier League har åbnet en undersøgelse mod Everton, der ikke har overholdt de økonomiske regler, der gælder for ligaen. Nu har klubben annonceret det samlede regnskab siden 2019, og det er kritisk læsning.

For Everton har over en fireårig periode præsenteret et underskud på 3,5 milliarder kroner, og det er det regnskab, som nu ligger til grund for, at klubben er i fare for at blive fratrukket point eller eksempelvis få et transferforbud.

Everton har på sin hjemmeside offentliggjort regnskabet, og her fremgår det også, at Farhad Moshiri, som ejer klubben, har pumpet yderligere 592 millioner kroner ind i klubben for at hjælpe til.

LÆS OGSÅ: VILDT: Premier League-klub kan få fratrukket point i denne sæson

Der er ikke meget at glæde sig over hos Everton, men for sæsonen 2021/22 havde klubben kun et underskud på 378 millioner kroner, hvilket er en fremgang i forhold til sæsonerne inden da.

Reglerne i Premier League går på, at klubberne over en treårig periode må have et underskud på 890 millioner kroner, og det har Everton overskredet ganske markant. I alt har klubben i den periode haft et underskud på 3,16 milliarder kroner.

Det er også derfor, at klubben er i fare for at få en markant straf allerede i denne sæson.

LÆS OGSÅ: Newcastle præsenterer kæmpe underskud

Annonce