Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

OFFICIELT: Højlund skifter til Manchester United i rekordhandel - her er detaljerne

Af Jeppe Augustsen
31.07.2023 Kl. 20:20
Rasmus Højlund er ny Manchester United-spiller.

Så er det endelig en kendsgerning.

Rasmus Højlund har sat sin underskrift på en kontrakt med De Røde Djævle og kan nu kalde sig for Manchester United-spiller.

Det har Manchester United netop bekræftet på klubbens hjemmeside.

Den danske angriber har skrevet under på en femårig kontrakt, som inkluderer en option om at forlænge aftalen med yderligere et år.

Prisen i detaljer

Den endelige pris kan ende på cirka 633 millioner kroner, men en del af beløbet er bonusser.

Ifølge Fabrizio Romano er Atalanta garanteret 521 millioner kroner, og så er der nogle bonusser, som man anser for at være 'nemme', der svarer til 37 millioner kroner.

De sidste 75 millioner kroner er bonusser, hvor der skal lidt mere til, før de bliver aktiveret og skal betales af Manchester United. De afhænger blandt andet af vundne trofæer og mål af Rasmus Højlund.

Bliver den fjerde sommersigning 

Den danske angriber er ikke Erik ten Hags første forstærkning i dette transfervindue.

Faktisk bliver han den fjerde signing, da klubben har købt Mason Mount og Andre Onana, mens de også har skrevet under med Jonny Evans på en kortvarig aftale.

Den ottende dansker i Manchester United

Det er ikke mange danskere, der har repræsenteret Manchester United, og Rasmus Højlund bliver blot den ottende i rækken i klubbens lange historie.

Seks mandlige spillere har trukket trøjen over hovedet, mens Signe Bruun er den eneste kvinde, der har spillet for klubben.

Manchester United-fan fra barnsben

Manchester United har flere hundrede millioner af fans over hele verden, men det er en meget lille procentdel af dem, der får lov til at trække trøjen over hovedet og gå ud på Old Traffords græstæppe.

Men Rasmus Højlund er en undtagelse. Han har nemlig været fan af De Røde Djævle i mange år.

– Nu du spørger, så skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg er kæmpestor Manchester United-fan. Så personligt vil det være noget af det største for mig, men det betyder selvfølgelig ikke, at jeg vil afvise andre store klubber, hvis tilbuddene på et tidspunkt kommer, udtalte han i et interview med Ekstra Bladet.

Trods stor interesse fra PSG var der ingen tvivl for danskeren, når Erik ten Hag var desperat efter at få ham til Old Trafford.

Idoliserer Cristiano Ronaldo

De fleste Manchester United-fans har også en stor kærlighed eller beundring af Cristiano Ronaldo, og det samme gælder Rasmus Højlund.

Han har tidligere udtalt, at portugiseren har inspireret ham på flere måder.

– Min far introducerede ham (Cristiano Ronaldo, red.) for mig, da han spillede for Manchester United. Jeg kan bare godt lide hans mentalitet, og så elsker jeg, at han er så ivrig efter at score mål. Han er så passioneret ift. at have et ønske om at være den bedste, og det kan jeg rigtig godt lide ved ham, har Højlund udtalt i et interview med Serie As officielle Youtube-kanal.

Smadrer dansk transferrekord

Med en pris på over en halv milliard kroner er der absolut ingen tvivl om, at han er den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

Joachim Andersen havde rekorden før, og nu går der formentlig et godt stykke tid før der kommer en ny danskerrekord. Her kan du se de 10 dyreste danske fodboldspillere nogensinde.


TOPHISTORIER LIGE NU

 

Annonce