AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
26:09:2022 18:39
Nu er der nye afsløringer om Newcastle-overtagelse

Der er kommet nye afsløringer i forbindelse med overtagelsen af Newcastle sidste år.


For snart et år siden blev den nye ejerovertagelse af Newcastle en realitet, hvor den saudiske investeringsfond, Public Investment Fund, overtog 80 procent af klubben.

Meldingerne om, at investeringsfonden ville købe Newcastle, kom allerede i april i 2020, men der var problemer med at godtage ejerovertagelsen grundet anklager om ulovlig streaming af fodboldkampe i Saudi Arabien.

Der var også protester fra eksempelvis menneskerettighedsorganisationen, Amnesty International, at investeringsfonden ikke burde få godkendelse til at købe. I den forbindelse meddelte den britiske regering, at man ikke ville blande sig, og det var op til Premier League at godkende eller afvise PIF. 

Men tilbage i maj kom det frem, at den britiske regering netop blandede sig og havde en hel del at sige i forbindelse med overtagelse. Den britiske regering meldte i en pressemeddelelse, at man meget gerne vil være åbne og give klarhed, men i denne sag mente man, at det potentielt kunne skade regeringen på længere sigt ved at afsløre samtaler med en anden regering (den saudiske, red.). 

Nu kan The Guardian afsløre, at der er nye dokumenter fra regeringen, der viser, at Gerry Grimstone - som dengang var minister for investeringer og havde tætte relationer til Saudi Arabien - var med til at få overtagelsen i hus. 

Gerry Grimstone pressede hårdt på at få den saudiske inveteringsfond til at bestå 'Owners' and Directors' Test' test, som nye potentielle ejere skal igennem og bestå, hvis en handel skal blive en realitet.

I dokumenterne bevises det, at det var ulovlig streaming af fodboldkampe i Saudi Arabien, der var årsagen til, at PIF ikke ville bestå denne test. Derfor måtte man finde en løsning, og regeringen var opsatte på at få det løst.

Da problemet med ulovlig streaming var løst, kunne handlen dermed blive gennemført.

I sammenspil med advokater fra Premier League var den britiske regering altså meget afgørende for, at ejerovertagelse i Newcastle kunne blive en realitet.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE