Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:10:2021 18:26
OFFICIELT: Newcastle får stenrige saudiarabiske ejere

Mike Ashley har solgt Newcastle til et saudiarabiske konsortium.


Efter flere år er det nu lykkedes Mike Ashley at sæge Newcastle.

Den 57-årige englænder har solgt klubben til det saudiarabiske konsortium, Public Investment Fund, sammen med tre andre forretningsfolk.

Public Investment Fund har erhvervet 80 procent af klubbens, mens Amanda Staveley, der ejer PCP Capital Partners, har købt 10 procent, mens de to brødre, Simon og David Reuben, også har erhvervet 10 procent.

Handlen løber efter sigende op i £300 millioner, der svarer til 2,6 milliarder kroner.

Public Investment Fund er en statsejet investeringsfond fra Saudi Arabien, hvor den saudiarabiske kronprins, Mohammad bin Salman, er formand.

Investeringsfonden anses for at være den største af slagsen med en værdi på omkring 2.800 milliarder kroner.

Yasir Al-Rumayyan er den nye formand i Newcastle, og han sidder bl.a. i bestyrelsen hos Uber, Reliance Industries samt Saudi Aramco, som er statens oliefirma, 

Mange Newcastle-fans er glade for at se Mike Ashley ude af klubben, men det er bestemt ikke alle, der er glade for de nye ejere.

En af dem er Alex Thompson, som også er engelsk tv-vært på Channel 4:


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE