AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
01:02:2023 18:18
La Liga-præsident klager igen: "Det britiske marked er dopet"

La Liga-præsident Javier Tebas er nu igen ude med en kritik rettet mod de engelske klubbers transferforbrug.


Gentagne gange over de seneste år har Javier Tebas ytret sin utilfredshed med, at Premier League-klubberne svømmer i penge og kan handle spillere for store beløb.

Og nu er den så gal igen.

La Liga-præsidenten er nu igen ude med en kritik og en opfordring til, at der bliver gjort noget ved det, som han ser som en stor problemstilling.

- Det britiske marked er dopet. Man kan tydeligt se det denne vinter, hvor Chelsea næsten har foretaget halvdelen af alle Premier League-handler, siger Tebas ifølge CBS-journalisten Ben Jacobs.

- Efter historierne fra de seneste par sæsoner har vi udført et stykke arbejde i La Liga, fordi Premier League har tabt milliarder af pund over de seneste år. Det bliver finansieret af ejerne, som i store dele af amerikanske investorer, som bare klarer et tab.

LÆS OGSÅ: Chelseas hovedpine: Tvinges til at udelade nyindkøb fra truppen

LÆS OGSÅ: Chelsea er ikke færdige: Nu har angriber været til lægetjek

- Det sker ikke i den spanske liga, og det gør det heller ikke i den tyske liga. I vores kontrol med økonomisk bæredygtighed tillader vi ikke bidrag til at dække tab i disse barbariske mængder, der opstår, og det er dét, der gør forskellen på markedet.

- Vi må indse, at kommercielt har de en højere omsætning end os, men ikke i den volume, der er forskellen. Det er ret farligt, at markedet er dopet, som det er sket de seneste år. Det kan bringe bæredygtigheden i europæisk fodbold i fare.

- Vi skal ikke blive rigtig besat af spørgsmålet om, hvorvidt Premier League betaler meget mere. Du skal kende årsagen, for det er et problem. Men jeg er glad, fordi vores klubber er økonomisk bæredygtige, og det betyder, at vi har en fremtid i mange år fremover, lyder det fra Tebas.

La Liga-præsidenten langer altså blandt andet ud efter Chelsea, og det er blevet beskrevet flere gange over den seneste måneds tid, hvordan det kan lade sig gøre for Chelsea at bruge så mange penge uden at overtræde Financial Fair Play-reglerne, som de ser ud i øjeblikket.

Ved at give spillerne lange kontrakterne, kan Chelsea nemlig dele transfersummen ud over den lange kontraktperiode, og dermed har klubben sørget for at lave et regnskabsteknisk trick.

EXPLAINER: Sådan fungerer Financial Fair Play


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE