Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Gamechanger: Ny regel i Saudi-Arabien kan være på vej

Af Jeppe Augustsen
26.12.2023 Kl. 09:52

I sommerens transfervindue gjorde Saudi-Arabien deres store indtog i international fodbold.

Flere store fodboldnavne takkede ja til lukrative tilbud fra saudiske klubber – heriblandt Neymar, Sadio Mané, Karim Benzema Riyad Mahrez, Roberto Firmino og Kalidou Koulibaly.

I øjeblikket er klubberne dog begrænset, hvad angår udenlandske spillere i deres trup.

Her lyder reglerne, at de maksimalt må have otte udenlandske spillere i deres trup, men nu kan der være nye regler på vej. Det melder den engelske avis, Daily Telegraph.

Ifølge avisen overvejer den saudiske liga at hæve det til ti spillere til næste sæson.

Det vil have stor betydning i klubbernes rekruttering, og det gælder især de fire klubber; Al-AIttihad, Al-Ahli, Al-Nassr og Al-Hilal.

De ejes af den statslige Public Investment Fund, som tidligere på året erhvervede 75 procent af klubbernes aktier, mens velgørende organisationer ejer de resterende 25 procent.

Sammen med den saudiske regering har Public Investment Fund også offentliggjort ‘Vision 2030’, og her fremgår det også, at man vil satse stort på sportssektoren, og det skyldes, at man vil byde på værtsskabet for VM i 2030. 

Det er også meldt ud af den saudiske regering, at man vil forsøge at gøre den saudiske fodboldliga til blandt de 10 største fodboldligaer i verden.

For at nå det mål overvejer man altså at ændre reglerne for, hvor mange udenlandske spillere, der må inkluderes i truppen.

Annonce