Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Den helt store forklaring: Derfor kan Chelsea bruge milliarder

Af Morten Bruun Jørgensen
14.08.2023 Kl. 07:56
Chelsea har solgt spillere for næsten to milliarder denne sommer.

Spørgsmålene opstår hver eneste gang, at Chelsea henter en ny spiller for tiden. Hvordan kan The Blues blive ved med at punge ud?

Svaret er ikke så simpelt, for der er flere faktorer, der spiller ind, men London-klubben lever op til Financial Fair Play-reglerne, og det skyldes blandt andet, at der er blevet solgt ud denne sommer. 

 

I løbet af sommeren har Chelsea blandt andre solgt Kai Havertz, Mason Mount og Mateo Kovacic, og klubben har indkasseret tæt på to milliarder kroner i transferindtægter. 

Kai Havertz – 559 millioner kroner
Mason Mount – 478 millioner kroner
Mateo Kovacic – 217 millioner kroner
Kalidou Koulibaly – 171 millioner kroner
Christian Pulisic – 149 millioner kroner
Edouard Mendy – 138 millioner kroner
Ruben Loftus-Cheek – 119 millioner kroner
Ethan Ampadu – 60 millioner kroner
I alt: 1,89 milliarder kroner

Derudover har Chelsea også fået lidt luft i lønbudgettet ved at lade N’Golo Kanté, Pierre-Emerick Aubameyang, César Azpilicueta og Tiémoué Bakayoko gå på frie transfers. 

Det forventes samtidig også, at Chelsea i de kommende par uger vil skille sig af med Romelu Lukaku, Hakim Ziyech og Callum Hudson-Odoi, mens Kepa Arrizabalaga udlejes til Real Madrid, der vil betale spanierens høje løn. 

Inden købet af Moisés Caicedo har Chelsea også solgt for næsten 350 millioner kroner mere, end klubben har købt for denne sommer. 

Amortisering
En anden væsentlig faktor, som man skal have øje for, når Chelsea bliver ved med at købe nye spillere er den såkaldte amortisering. 

Det handler om, at Chelsea kan fordele transfersummen for den enkelte spiller ud på spillerens kontraktperiode. 

UEFA har sat en grænse på fem år for amortiseringen, mens der endnu ikke er nogen begrænsning i Premier League-sammenhæng, hvorfor Chelsea blandt andet vil kunne dele Moisés Caicedos transfersum ud på otte år, som hans kontrakt vil vare. 

I denne sæson skal Chelsea heller ikke leve op til UEFAs Financial Fair Play-krav, fordi klubben ikke har formået at kvalificere sig til europæisk fodbold.


TOPHISTORIER LIGE NU

5. Chelsea vil erstatte Kepa med Schmeichel

Annonce