Brentford og Brighton vinder og er fortsat i spil til Champions League

Af Morten Bruun Jørgensen
15.03.2023 Kl. 21:36
To 1-0-sejre blev det til onsdag aften, og de fortsætter deres gode sæsoner.

I Brentford og særdeleshed Brighton er der nok nogen, der er begyndt at drømme stort, for en kvalifikation til Champions League i næste sæson er inden for rækkevidde.

Onsdag aften lykkedes det for begge klubber at vinde, og de er dermed stadig inde i kampen om en placering i top fire.

Brentford med Christian Nørgaard og Mathias Jensen fra start vandt 2-0 mod Southampton på en scoring af Ivan Toney, hvor Nørgaard endte med næstsidste berøring på bolden efter et hjørnespark i første halvleg. Til allersidst fik Yoane Wissa scoret til 2-0, da Ivan Toney headede bolden i dybden.

Danskerklubben er nu på 41 point efter 26 kampe, og dermed er de kun ét point efter Liverpool, mens der er syv point op til Tottenham på fjerdepladsen. The Lilywhites har dog spillet en kamp mere.

I rivalopgøret mod Crystal Palace var Brighton bedst, og i det 15. minut bragte Solly March hjemmeholdet foran efter oplæg fra formstærke Kaoru Mitoma.

Den føring holdt Brighton kampen igennem, selvom opgøret undervejs blev afbrudt kortvarigt af en strømafbrydelse.

Nu er Roberto De Zerbis mandskab på 42 point efter 25 kampe, og dermed kan de i høj grad stadig tillade sig at tænke på Champions League, hvilket er blevet et samtaleemne i klubben for nylig.