Arsenal-debutant revses efter dårligt forsvarsspil: "Pinligt"

Af Emil Plovgaard
09.03.2023 Kl. 20:40
Særligt én episode vækker harme.

Arsenal-debutanten Jakub Kiwior fik ingen mindeværdig debut for The Gunners torsdag aften.

Den polske forsvarsspiller dukkede sig i forbindelse med et hjørnespark, som de portugisiske værter scorede på.

Kiwior, der blev hentet til klubben for £22 millioner i januar, fik sin første start for klubben, da Mikel Artetas mandskab spillede 2-2 mod Sporting i Lissabon torsdag aften i den første af to ottendedelsfinaler i Europa League.

Arsenal tog føringen efter 22 minutters spil, da William Saliba headede bolden i mål.

Et næsten identisk blev scoret bare 12 minutter senere – det var dog Sporting, der scorede denne gang, hvor Goncalo Inácio kunne heade portugiseren i balance.

Den tidligere West Ham-angriber Dean Ashton holdt sig ikke tilbage i sin kritik af Kiwior i forbindelse med 1-1-målet.

– Det er næsten identisk med Arssenals mål. Et smukt slået hjørnespark med venstre fod. Matt Turner, der meget lig Adan gjorde absolut intet, havde fødderne plantet på græsset, og så kommer Inácio svingende ind.

– Ingen samler ham op. Kiwior dukkede sig, hvilket er pinligt, må jeg sige.

– Og så kunne Inácio bare heade den i mål. Elendigt forsvarsspil af Arsenal, siger Ashton til talkSPORT.

Der er returopgør i London om præcis en uge.