Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Analyse og karakterbog: Rodgers-handler 2012/13

Af Marcus Sørensen
23.06.2015 Kl. 12:54
I de næste dage vil vi analysere og vurdere Brendan Rodgers' handler gennem managerens tre år i Liverpool FC. Vi lægger ud med Rodgers' første sæson - 2012/2013.

Spillerne vil blive vurderet ud fra deres præstationer i henhold til købspris, eventuel salgspris, forventninger og fremtidsudsigter i klubben. Spillerne bedømmes på skalaen 1-10.

Brendan Rodgers' handler i Liverpool – 2012/2013:

Fabio Borini, Roma – £10m

Den italienske angriber blev i sommeren 2012 hentet til klubben som Brendan Rodgers’ første signing for Liverpool FC. Transfersummen var ikke noget, der for alvor trak overskrifter for den dengang 21-årige Borini, der havde imponeret i Roma.

Den tidligere Chelsea- og Swansea-spiller fik ikke mange kampe i sin første Premier League-sæson, hvor det blot blev til fem pladser i startopstillingen og et enkelt mål.
I sommeren 2013 blev Borini udlejet til Sunderland. Her blev italieneren en kæmpe succes og spillede en stor rolle for det Sunderland-mandskab, der også i denne sæson klarede frisag og gjorde god figur i FA Cuppen.

Sidste sommer var Borini i flere omgange på vej væk. Først til Sunderland og senere til QPR, der begge havde fået accepteret fine bud på angriberen. Spilleren selv ville dog ikke skifte til de to bundhold, hvorfor han til Liverpools store frustration blev i klubben, selvom Liverpool ville have fået flere penge ved et salg end man selv gav, da Borini blev hentet i Roma i 2012.

I denne sæson var Borini en del af et famlende angrebsteam i Liverpool FC, hvor Mario Balotelli startede ud som førstevalg, men senere blev vraget, hvilket gav plads til Rickie Lambert og Borini, inden Daniel Sturridge vendte tilbage fra sit skadeshelvede.
Det blev dog blot til tre starter og otte indskiftninger for Borini, der lavede et mål og en assist i Premier League og unægteligt ligner én, der igen er på vej ud af Liverpool FC og aldrig bliver en succes i klubben.

Karakter: 4

Joe Allen, Swansea – £15m

Waliseren blev hentet til klubben som en af Brendan Rodgers’ tro væbnere fra tiden i Swansea, hvor Allen havde gjort imponerende figur.

Allen har fået meget kritik gennem sin Liverpool-tid, men ikke desto mindre har han spillet 72 af de 114 Premier League-kampe, Liverpool har spillet, mens han har været i klubben.
En afgørende spiller er han dog aldrig blevet, men han ligner mere og mere den spiller, man havde håbet på at se, da Rodgers tog ham med fra Wales.

Den 25-årige midtbanespiller nærmer sig sin bedste alder, hvorfor han skal steppe op for at kunne tage næste skridt i klubben, der specielt nu har brug for en bærende midtbanespiller efter Steven Gerrards afgang.

Karakter: 5

Oussama Assaidi, Heerenveen – £3m

Kantspilleren nåede kun at få fire indskiftninger i den røde trøje i de to år, han var registreret i klubben. Efter ikke at være blevet en succes i debutsæsonen i Liverpool, drog han på en lejeaftale i Stoke City, hvor han havde langt større succes og også fik scoret fire mål i sine 19 Premier League-optrædener.
Derfor blev Assaidi sommeren efter igen udlejet til Stoke City, hvor det dog blev til langt færre startpladser for marokkaneren, der i januar 2015 blev kaldt tilbage til Liverpool FC, hvor han blev solgt videre til Al-Ahli Dubai.

Det bemærkelsesværdige ved Assaidis skifte til Dubai var, at Liverpool rent faktisk tjente penge på spilleren, der blev solgt for næsten 20 millioner kroner mere, end man havde købt ham for, selvom han lignede en mand, der tabte værdi hver gang han trådte på banen i sin sidste tid i England. Godt købmandsskab af Rodgers og Liverpool FC ved salget af en spiller, man hurtigt gav op på.

Karakter: 5

Daniel Sturridge, Chelsea – £12m

I januar 2013 blev Daniel Sturridge hentet til Liverpool FC for beskedne £12m, efter ikke at have fået chancen i Chelsea. Angriberen markerede sig hurtigt som fremtiden stjerne i klubben og scorede allerede i sin debut for klubben. I 11 Premier League-kampe fra start blev det til hele 10 mål og tre assists i Premier League i englænderens første halvsæson i klubben.

2013/2014 blev for Daniel Sturridge og Liverpool FC en mindeværdig sæson, hvor klubben var tilbage i den absolutte top i Premier League efter mange års fravær, hvor man dog snublede på målstregen og måtte nøjes med sølvmedaljerne.
Sturridge var en del af den berygtede duo, SAS, (Suarez and Sturridge), der sammen udraderede samtlige Premier League-hold nærmest på egen hånd. Selv stod Sturridge for 21 mål og syv assists i sine 29 kampe for klubben i denne sæson.

I den netop overståede sæson skulle Sturridge for alvor stå sin prøve, da Luis Suarez skiftede til FC Barcelona. Sæsonen blev dog et sandt mareridt for angriberen, der blot startede inde i syv(!) Premier League-kampe på grund af skader, der holdt ham ude næsten hele sæsonen.
Selvom Sturridge langt fra lignede sig selv formåede han alligevel at lave fire mål og én assist i Premier League. Meget pres hviler på Sturridge, men alt i alt et intet mindre end sublimt indkøb af Rodgers, der allerede har vist sig at være – hvis ikke guld – så i hvert fald sølv værd.

Karakter: 10

Philippe Coutinho, Inter – £8,5m       

Endnu en kommende stjerne blev hentet til klubben i Inter i januar 2013. Coutinho var underligt nok kommet i overskud i Inter, hvor han ikke passede ind, selvom han faktisk havde fået en del kampe på klubbens førstehold.

Brasilianeren præsterede fint i sit første halvår, hvor det blev til tre mål og fem assists i 13 kampe i Premier League. Han fik dog først sit rigtige gennembrud sæsonen efter, ligesom det i øvrigt gælder for stort set samtlige spillere i Liverpool, der virkelig toppræsterede i forrige sæson. Coutinho bidragede med et hav af nøgleafleveringer samt fem mål og syv assists i Liverpools sprudlende offensiv.

2014/15-sæsonen startede mindre godt for Coutinho, men senere blev han Liverpools helt store profil, hvilket også kastede en nominering til årets spiller af sig, selvom Liverpool havde spillet en mindre god sæson. Ligeledes er den kreative midtbanespiller også kommet mere ind på Brasiliens landshold gennem det seneste år, hvor han nu er blevet fast mand for det hold, der spiller Copa America i Chile i disse uger.

Coutinho har vist sig at være et sandt røverkøb, som allerede er langt, langt mere værd end de £8,5m Liverpool kastede efter ham i 2013.

Karakter: 10

Nuri Sahin, Dortmund – Leje £4,4m

Tyrkeren lignede en rigtig god handel for Liverpool FC, da han kom til på en forholdsvis dyr lejeaftale fra Real Madrid. Midtbanespilleren havde slet ikke fået bidt sig fast i Real Madrid, hvor han blot fik fire kampe, men tidligere havde han vist sig at være en klassespiller på det Dortmund-hold, der overraskede alle og vandt det tyske mesterskab i 2011.

I sine blot fem måneder i Liverpool FC fik han blot syv kampe i Premier League, hvor det blev til ét mål og én assist. Sahin udtalte senere, at han aldrig var glad i Liverpool FC, selvom han var glad for at have fået chancen for at spille sammen med Steven Gerrard.

Nuri Sahin blev aldrig den drømmehandel, man havde håbet på i Liverpool, men i stedet en stor skuffelse på en dyr lejeaftale. Faktisk kostede midtbanespilleren klubben næsten seks millioner kroner pr. Premier League-kamp, han spillede.

Karakter: 3

Samed Yesil – £1,14m

Angriberen blev hentet til klubben som blot 18-årig og var ikke tiltænkt en rolle omkring førsteholdet fra start. I sin debutsæson fik han to kampe i Capital One Cuppen, men efter dette er det ikke blevet til flere kampe for Yesil gennem sine nu tre år i klubben, hvor skader ligeledes har bremset udviklingen.

Yesil er dog stadig ung, hvorfor vi synes, det er for tidligt at give ham en bedømmelse for sin tid i klubben, da han egentlig ikke var tiltænkt en rolle i klubben i sine første år, mens han også kom til klubben for en beskeden sum.

Karakter: UB

Bemærk at alle beløbene ikke er bekræftede, men estimeret ud fra medier og andre kilder i klubberne.

 

Annonce