AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
08:02:2023 19:56
Afsløring: Så lang tid kan der gå, før vi får afklaring på City-sagen

Der kan rigtig lang tid, før vi får en afklaring på udfaldet af Manchester Citys sag.


Manchester City er nok den klub, der har været den mest diskuterede siden mandag.

For her kunne nyheden komme ud, at de forsvarende Premier League-mestre i øjeblikket havde 115 sigtelser mod sig fra Premier League, hvor de anklages for at have overtrådt ligaens økonomiske regler fra 2009-2010 til indeværende sæson.

Dog skal man ikke regne med, at man får en afklaring på sagen lige foreløbig. 

For ifølge The Times, så vil Premier Leagues disciplinærsag mod Manchester City sandsynligvis tage mellem to og fire år at afslutte. Det har en af de førende sportsadvokater i Storbritannien fortalt til The Times.

Nick De Marco KC, der repræsenterede Mike Ashley i en langvarig retssag, da han forsøgte at sælge Newcastle United, og som også forsvarede Derby Countys og Sheffield Wednesday i sager om finansiel fair play udtaler:

- Efter at have arbejdet med Derby County- og Sheffield Wednesday-sagerne om finansiel fair play, som begge involverede to anklager over ca. to år og tog ca. halvandet år fra anklager til afslutning, ville det ikke overraske mig, hvis disse sager tog betydeligt længere tid, da der tilsyneladende er 115 anklager, der dækker en periode på 14 år.

LÆS OGSÅ: Godt nyt: Liverpool-angriber tilbage i fuld træning

Stefan Borson, der er administrerende direktør og chefjurist i Watchstone Group, og som tidligere har arbejdet med Manchester City som finansiel rådgiver, mener også, at det vil tage flere år:

- Disse beskyldninger synes at være så alvorlige, som de kan blive for en virksomhed og dens bestyrelse. Jeg tror ikke, at det er sandsynligt, at klubben vil kunne appellere til de engelske domstole på grund af Premier Leagues regler, der kræver, at dens tvister skal behandles af kommissionen og voldgift. Alvorligheden af disse beskyldninger vil sandsynligvis betyde, at der vil gå lang tid, før den disciplinære proces kan afsluttes - jeg ville ikke blive overrasket, hvis det tog over to år.

Hvis anklagerne bliver bevist, kan det føre til en række sanktioner i henhold til ligaens regel W.51, herunder fradrag af point, og den ultimative sanktion kan være udelukkelse fra Premier League.
 
En uafhængig disciplinærkommission vil afholde alle høringer bag lukkede døre.
 
 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE