AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:09:2022 11:39
Yderst sjældent: Nu vil UEFA hjælpe Premier League

Premier League og UEFA er klar til at samarbejde.


Kampprogrammet i denne sæson er yderst tætpækket, og det skyldes, at VM i Qatar skal spilles over to måneder i november og december.

Det betyder derfor, at der skal afvikles mange Premier League-runder inden VM, hvor der i oktober er hele seks spillerunder.

Men de seneste kampudsættelser pga. Dronning Elizabeths død har betydet, at kampprogrammet bliver endnu mere tæt. 

Nu kan iNews afsløre, at UEFA er klar til at hjælpe Premier League.

Normalt vil UEFA ikke tillade, at der bliver spillet Premier League-kampe, når deres turneringer skal afvikles, hvor der er en aftale mellem UEFA og European Club Association, at der ikke spilles ligakampe under de europæiske turneringer, men det er de nu åbne overfor.

Dermed kan det meget vel ende med, at de udsatte Premier League-kampe - som ikke kan spilles inden VM - skal spilles, når der også er Champions League, Europa League eller Conference League i fjernsynet. 

I denne weekend er kampene mellem Chelsea mod Liverpool og Manchester United mod Leeds bl.a. blevet udsat, og de kampe kan muligvis spillet på 'UEFA-dage' i det nye år. Det afhænger selvfølgelig af de engelske klubbers færden i de europæiske turneringer og pokalturneringer. 

Ottendedelsfinalerne i Champions League skal spilles i februar og marts, hvor første opgør spilles over to forskellige uger - den 14. og 15. februar samt den 21. og 22. februar. Ender det eksempelvis med, at både Chelsea og Liverpool går videre i Champions League og skal spille i samme uge, så kan det blive en mulighed at spille opgøret i den anden uge. 

Premier League og UEFA vil nu samarbejde for at få puslespillet til at gå op i denne sæson, hvor Premier League allerede har hjulpet UEFA.

De besluttede at flytte kampen mellem Arsenal og Manchester City, der skulle spilles den 19. oktober, men nu skal Arsenal i stedet møde PSV Eindhoven den 20. oktober for at kunne færdiggøre Europa League-gruppespillet inden VM.

Kampen mellem Arsenal og PSV Eindhoven skulle være spillet torsdag, men blev udsat pga. politimangel i London.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE