Xhaka-perle i sen schweizisk sejr

Af Rasmus Bendrup
22.06.2018 Kl. 19:55
Schweiz tog en sen sejr, da de krydsede klinger med Serbien, i en kamp der endte 2-1.

Serbien og Schweiz skulle fredag aften i kamp i den åbne gruppe E til VM i Rusland. Kort forinden havde Brasilien taget en sen sejr, der gav dem førstepladsen i gruppen, og det kunne Serbien ændre på med en sejr over Schweiz.

Helt så let skulle det dog ikke gå, trods der var mange chancer i begge ender. Allerede efter fire minutter truede Serbien, da den Newcastlede-ejede angriber Aleksandar Mitrovic headede på mål, men Yann Sommer var vågen, og afværgede forsøget.

Sådan gik det dog ikke minuttet senere, da opskriften var den samme, men denne gang med et andet resultat. Mitrovic headede nemlig Serbien flot foran efter et fremragende indlæg fra Premier League-kendingen Dusan Tadic.

Herefter kom der tryk på i begge ender, og kampen åbnede op i hvad der endte med at blive et skydetelt. Og et pletskud fra Granit Xhaka skete efter 52 minutter.

Her forsøgte Stokes Xherdan Shaqiri sig nemlig med en afslutning på kanten af feltet, men schweizeren ramte en forsvarsspiller, hvilket sendte bolden trillende tilbage til Xhaka, der sendte en kanonkugle afsted, og dermed blev det 1-1.

Kort herefter var førnævnte Shaqiri tæt på at sende Schweiz foran på endnu et vidundermål, men hans afslutning krøllede akkurat lige op på overliggeren, og serberne kunne ånde lettet ud.

I resten af anden halvleg bølgede kampen frem og tilbage, men slutningen af kampen endte i en massiv dominans til Schweiz, der også endte med at tage en sen sejr.

Xherdan Shaqiri endte nemlig med at blive matchvinder, da han blev sendt afsted i dybden, og her svigtede han ikke alene mod Vladimir Stojkovic.

Dermed er gruppen pivåben, da blot ét point adskiller Brasilien og Schweiz på første- og andenpladsen fra Serbien, der nu er dumpet ned på tredjepladsen.