Watford og Bournemouth rykker ned efter drama i sidste spillerunde

Af Emil Eire Frerk Olsen
26.07.2020 Kl. 16:58
Det ender med, at det bliver Watford og Bournemouth, der tager turen med Norwich ned i The Championship.

Premier League-sæsonens sidste spillerunde blev afviklet i dag, hvor årets nedrykkere langt fra var fundet op til kampen.

Norwich var allerede nede, mens Bournemouth lå som nummer 19 med 31 point, mens Watford var 18'er og Aston Villa på 17. pladsen – begge med 34 point. Bournemouth var på besøg hos Everton, Watford hos Arsenal, mens Aston Villa skulle sikre deres overlevelse på udebane mod West Ham.

Skruer vi 45 minutter frem var alt stadig tåkrummende åbent – i hvert fald for to af klubberne. Watford var bagud 3-1 ved pausen mod Arsenal, og med en dårligere målscore, lignede de dermed sikre nedrykkere, mens der var hård kamp mellem de to sidste kandidater.

Et overtidsmål af Dominic Solanke havde nemlig sendt The Cherries til pause med en 2-1 føring på Goodison Park, hvilket betød, at Bournemouth blot manglede et enkelt West Ham-mål i deres 0-0 gyser for, at Aston Villa ville overtage Bournemouths 18. plads.

I så fald ville Aston Villa rykke ned med ÉT enkelt mål, såfremt Bournemouth kunne holde på deres føring.

Det gjaldt hurtigt også Watford, der i det 66. minuthavdet  kæmpet sig tilbage fra 3-0 til 3-2 mod Arsenal, hvilket betød, at de pludselig igen var med i kampen om overlevelse. En udligning mod Arsenal ville nemlig sende Watford op over stregen med lige så mange point – men med en et måls dårligere målscore end Aston Villa.

Næste opdatering faldt i det 80. minut, hvor Bournemouth udbyggede deres føring til 3-1, hvilket betød, at de nu stort set med sikkerhed kun manglede ét West Ham-mål fra overlevelse. Aston Villa det modsatte. Ydermere måtte Watford ikke score.

Og så. Ligesom både Watford og Bournemouths lid til overlevelse på hver sin måde lå hos Aston Villa, tog sidstnævnte sagen i egen hånd. 1-0 lød meldingen fra London. Talismanden Jack Grealish havde i det 84. minut sikret The Villas overlevelse i sin måske sidste kamp for klubben.

I hvert fald var det, hvad man troede, for to minutter senere var der igen nyt fra West Ham, hvor ukrainske Yarmolenko havde udlignet, og situationen var nu den samme som før med i alt otte minutter igen.

Mere skete der dog ikke. Bournemouth vandt forgæves, mens Watford ligeledes var marginaler fra en historisk løsrivelse fra nedrykningspladserne. De rykker begge ned i The Championship med 34 point i bagagen, mens Aston Villa bliver en sæson mere som resultat af deres 35 indsamlede point.