Wan-Bissaka fik uheldig hovedrolle i engelsk nederlag til U21-EM

Af Kalle Thue Gregersen
18.06.2019 Kl. 20:55
England tabte tirsdag aften til Frankrig med 2-1 til U21-EM i Italien. Phil Foden og Jonathan Ikone stod for kampens scoringer, mens Aaron Wan-Bissaka blev noteret for et selvmål.

De engelske U21-talenter skulle tirsdag aften i aktion for første gang til U21-EM i Italien, hvor modstanderen var Frankrig, som også har taget flere prominente navne med til støvlelandet.

Franskmændene kunne efter 25 minutters spil have fået en god start på slutrunden, da de fik tilkendt et straffespark. Lyon-angriberen Moussa Dembele blev sat til at sparke, men Manchester Uniteds Dean Henderson reddede forsøget og holdte England inde i opgøret.

Ingen af holdene fik scoret i første halvleg og kunne altså gå til pause ved stillingen 0-0.

10 minutter inde i anden halvleg fik vi så at se, hvorfor Pep Guardiola er så vild med Phil Foden. Manchester City-spilleren tog sagen i egen hånd og afdriblede flere af de franske spillere, før han sendte kuglen i kassen til 1-0.

Otte minutter senere var den så igen gal i Englands straffesparksfelt. Leicesters Hamza Choudhury kom alt for sent og forærede Frankrig deres andet straffespark i kampen. Dommeren vurderede forseelsen til at være alt for grov, og Choudhury fik direkte rødt kort i situationen.

Denne gang fik Dembele ikke lov til at sparke. I stedet var det hans klubkammerat fra Lyon, Houssem Aouar, der tog sig af det. Midtbanespilleren var dog heller ikke i stand til at passere en storspillende Henderson, da han ramte stolpen.

I det 89. minut lykkedes det dog endelig Frankrig at udligne. Jonathan Ikone fra Lille modtog bolden fra Jeff Reine-Adelaine og sendte bolden fladt ind i det korte hjørne.

Det franske mandskab bragte sig i kampens døende sekunder foran med 2-1. Et hjørnespark endte bagerst i feltet, og der kom en vag afslutning på, som Aaron Wan-Bissaka forsøgte at cleare. Uheldigvis for Crystal Palace-spilleren endte clearingen i eget net, og højrebacken blev noteret for et selvmål.

Der faldt ikke flere scoringer i kampen, og englænderne fik dermed ikke den ønskede start på EM. Rumænien topper deres gruppe C, da de tirsdag slog Kroatien med 4-1.