VM: Ronaldo-hattrick sikrede Portugal uafgjort mod Spanien

15.06.2018 Kl. 20:02
Cristiano Ronaldo scorede tre gange, da Portugal spillede 3-3 mod Spanien ved VM.

Der er blevet set meget frem til opgøret mellem Portugal og Spanien, og nabobraget viste sig frem fra sin bedste side fra begyndelsen.

Allerede få minutter inde i opgøret udfordrede en toptændt Cristiano Ronaldo sin holdkammerat fra Real Madrid, Nacho, og på kanten af feltet begik den vikarierende højre back for Spanien straffespark. Efterfølgende var Cristiano Ronaldo selv sikker fra pletten i duellen med David De Gea.

Efter den portugisiske føring overtog Spanien spilstyringen, men Portugal lurede konstant på at slå kontra med lynhurtige Goncalo Guedes og Cristiano Ronaldo. Det gav flere muligheder for Fernando Santos’ mandskab, men skarpheden manglede.

I stedet overtog Diego Costa opmærksomheden, da den fysisk stærke spanier kynisk sparkede bolden ind til 1-1 efter først at have vundet en duel mod Pepe og sidenhen driblet sig i en god position over for to portugisiske forsvarsspillere. Episoden blev set efter af VAR-dommerne, men målet fik lov til at stå.

Det spanske landshold spillede til tider forrygende fodbold, og Portugal lod sig presse langt ned. De lurede dog fortsat på kontraangreb, og kort før pausen gav det pote, da Goncalo Guedes tog en høj bold ned og lagde den til rette for Cristiano Ronaldo på kanten af feltet. Den portugisiske anfører sparkede til bolden, og inde på stregen droppede David De Gea fælt. Den ellers så dygtige målmand kunne ikke holde det flade spark, og dermed kunne Portugal gå til pause foran 2-1.

Det var angribernes aften på det olympiske stadion i Sochi. Knap 10 minutter inde i halvleg headede Sergio Busquets et frispark videre ind tæt under mål, og her dukkede Diego Costa op og fik udlignet til 2-2.

–– ADVERTISEMENT ––

Det spanske landshold struttede af energi, og det blev udnyttet til det maksimale. Blot et par minutter efter udligningen fik Joao Mourinho ikke clearet bolden ordentligt, og på kanten af feltet hamrede Nacho til kuglen, som strøg ind i mål via begge stolper. Dermed var kampen vendt fuldstændig på hovedet i løbet af ingen tid.

Spanien lignede en vinder, men Cristiano Ronaldo ville det anderledes. Tre minutter før tid fik Portugal et frispark midt for mål, og som så ofte før stod Cristiano Ronaldo klar ved bolden, men denne gang ramte verdensstjernen plet, og David De Gea kunne kun se til, mens bolden fløj hen over muren og ind i netmaskerne.

Efter 95 minutter blev den særdeles underholdende kamp fløjtet af, og dermed topper Iran gruppe B, mens Portugal og Spanien har hver ét point. Marokko er sidst med nul point.