AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:06:2018 15:59
VM-optakt gruppe H: Sadio Mané skal skyde Senegal til noget stort

Her på PLBOLD.dk varmer vi op til VM-slutrunden ved at kigge på de otte grupper, hvor vores fokus især er på Premier League-spillerne.


Gruppe H

Polen
Colombia
Senegal
Japan

Se alle VM-trupperne her.

PLBOLD.dk’s vurdering af gruppen:

Det er formentlig den mest åbne gruppe ved VM-slutrunden. Alle fire nationer har realistiske muligheder for at gå videre fra puljen, om end Polen og Colombia må tage favoritrollerne på sig. Anført af Robert Lewandowski og James Rodriguez er det et par gode landshold, som går ind til VM-slutrunden, men især Senegal kan vise sig at blive en vanskelig modstander. Afrikanerne har i form af spillere som Keita Baldé og Sadio Mané nogle strålende individualister, og samtidig har de også bomstærke Kalidou Koulibaly i midterforsvaret. Til sidst er der Japan, der blandt andre har Shinji Okazaki og Shinji Kagawa som profilerne. De skal overraske for at komme videre fra puljen, men det vil ikke være en sensation.

Afgørende Premier League-spillere i gruppen:

Ansvaret blev pludselig lagt over på Maya Yoshidas skuldre, da Virgil van Dijk skiftede til Liverpool, men japaneren har været vant til ansvar fra landsholdet. Her er han noteret for 82 landskampe med 10 mål til følge. Hvis Japan skal have en chance for at gå videre fra gruppen, skal Maya Yoshida levere nogle gode præstationer i midterforsvaret.

Det kan slet ikke diskuteres, hvem der er den største stjerne på Senegals landshold. Liverpool-profilen Sadio Mané går ind til slutrunden med masser af selvtillid efter en god sæson for sit klubhold, og han kommer til at være omdrejningspunktet i afrikanernes offensiv, som kan vise sig at være ganske potent med navne som Keita Baldé, M’Baye Niang og Diafra Sakho.

Det er ikke mange kampe, som David Ospina har fået i Arsenal de seneste sæsoner, og han ser heller ikke ud til at have en fremtid hos the Gunners, men på det colombianske landshold er han det sikre førstevalg mellem stængerne. Han kommer til at få stærke folk som Davinson Sánchez og Yerry Mina foran sig, og den colombianske base bør være på plads.

Én Premier League-spiller fra gruppen, som spiller for sin fremtid:

David Ospina skal formentlig finde sig en ny klub i løbet af sommeren, da Arsenal i øjeblikket forsøger at hente tyske Bernd Leno til klubben. Den 29-årige målmand har gode muligheder for at vise sig frem under VM, og det kan vise sig at blive vigtigt for colombianeren.

Én spiller fra gruppen, som kan ende i Premier League inden næste sæson:

Japanske Gokotu Sakai havde i den forgangne sæson en andel i, at Marseille endte i Europa League-finalen. Højrebacken er på det seneste blevet sat i forbindelse med et skifte til Crystal Palace og et sådant skifte vil give god mening, eftersom London-klubben har brug for at forstærke sig på den position inden næste sæson. Andre Premier League-klubber i samme leje kan også tænkes at ville være interesserede.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED