Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Varane taler ud: Dét har skadet min krop

Af Emil Plovgaard
02.04.2024 Kl. 12:48

Hovedskader er ikke noget at spøge med.

En dommer skal straks afbryde spillet, såfremt en spiller tager sig til hovedet.

I et nyt interview med den store franske sportsavis L’Equipe sætter Manchester United-veteranen Raphaël Varane nu nogle ord på, hvad hovedskaderne egentlig har betydet for hans ve og vel.

Den tidligere franske landsholdsspiller – tidligere, fordi han trak sig tilbage fra fransk landsholdsfodbold i februar 2023 – fortæller, at han spillede ottendedelsfinalen ved VM i 2014 mod Nigeria med en hjernerystelse.

LÆS OGSÅ:

Neymar skifter: Her er hans nye klub

Ny melding: Liverpool tæt på stor aftale

Chokmelding: Kan skifte fra Manchester City til Arsenal

Han afsluttede kampen på autopilot fortæller han, og at det ikke havde været sikkert, han kunne svare, hvis han blev spurgt om noget.

Varane fortæller også, at han spillede med symptomer på en hovedskade for Real Madrid mod Manchester City i Champions League i 2019/20-sæsonen, der var stærkt præget af coronavirussens ankomst til det europæiske fastland.

– Første gang, jeg hørte om det (mikro-hjernerystelser, red.) var i denne sæson, hvor specialister kom forbi og snakkede med os om det. Ofte, som spiller, forstår vi det ikke, og vi tænker heller ikke på at tage en test.

– Tidligere på sæsonen headede jeg gentagne gange til bolden i en kamp for Manchester United, og jeg følte mig umådelig træt i de efterfølgende dage, ligesom jeg også havde sortsyn for øjnene.

– Jeg rapporterede det til staben, som på det kraftigste anbefalede, at jeg ikke spillede, og at jeg tog en test, og det betød, at jeg gik glip af den følgende kamp.

– Min søn på syv år spiller fodbold, og jeg har rådet ham til ikke at heade til bolden.

– Jeg ved ikke, om jeg lever, til jeg er 100 år, men jeg ved, at det har skadet min krop, siger Varane om hovedspillet.

Annonce