AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
15:05:2019 16:30
Utrolig historie: Da Manchester City-målmand blev smidt frem som angriber

For 14 år siden blev David James kastet ud i en noget uvant situation som angriber, og det var ikke alt, der gik efter planen for den tidligere engelske landsholdsmålmand.


Det hænder, at man ser en målmand gå med frem på et hjørne- eller frispark i de døende minutter af en kamp for at jagte et mål. Det er dog særdeles usædvanligt, at et hold har to målmand på banen på samme tid.

I sidste spillerunde af 2004/05-sæsonen var det dog tilfældet for Manchester City. Efter 86 minutter besluttede Stuart Pearce sig for at skifte andenmålmanden, Nicky Weaver, ind i stedet for Claudio Reyna, og samtidig smed David James handskerne og løb op i angrebet.

Her håbede Manchester City-manageren, at den engelske landsholdsmålmand med sin højde og drøjde ville være i stand til at skabe uro i Middlesbrough-forsvaret, og allerede i pausen var David James blevet forberedt på det mulige scenarie.

- Jeg fik fortalt i pausen, at det kunne ske. Jeg var ikke blevet fortalt det dagen forinden, hvilket havde været bedre. Så ville jeg have øvet mine berøringer en smule mere. Jeg vandt alle hovedstødsdueller. Jeg missede alle flugtere. Jeg tror, jeg lavede frispark på alle Middlesbrough-spillere med undtagelse af Mark Schwarzer, fortæller David James til Premier Leagues hjemmeside.

I sidste ende lykkedes det ikke for Manchester City at få en sejr ud af opgøret mod Middlesbrough. I overtiden fik the Citizens ellers tilkendt et straffespark, men Robbie Fowler misbrugte forsøget.

Dermed glippede Manchester City en plads i Europa, som Middlesbrough i stedet tog sig af. Den 15. maj 2005 vil dog først og fremmest blive husket for, at David James pludselig var angriber.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED