AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
27:04:2021 15:29
UEFA Europa Conference League forklaret: Liverpool vs AGF?

Vi giver her et overblik over den nye europæiske turnering, som træder i kraft næste sæson.


I UEFA-regi er der Champions League og Europa League, men i næste sæson vil der være en tredje turnering - nemlig UEFA Europa Conference League.

Den har man etableret for at give holdene i de mindre europæiske ligaer bedre muligheder for at spille europæiske kampe.

Antallet af klubber fra diverse ligaer afhænger af landets placering på UEFAs lande kofficient.

  • Lande rangeret fra 1 til 5 vil have et hold kvalificeret (Det gælder Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 og Bundesligaen)
  • Lande rangeret fra 6 til 15 vil have to hold kvalificeret
  • Lande rangeret fra 16 til 50 vil have tre hold kvalificeret
  • Lande rangeret fra 51 til 55 vil have to hold kvalificeret

Danmark har en 14. plads på UEFA-kofficienten, og Superligaen vil dermed have to hold kvalificeret til Europa Conference League, men det kræver, at man kommer gennem kvalfikationsrunderne.

Der vil være tre kvalifikationsrunder, inden en play-off runde med 44 hold skal afvikles.

Efter kvalifikationskampene bliver holdende inddelt i otte grupper a fire hold, hvor førstepladsen går videre til ottendedelsfinalerne.

De hold, der ender på andenpladsen i gruppespillet, skal møde tredjepladsen i Europa League-gruppespillet for at kvalificere sig til ottendedelsfinalerne.

Vinderen af Europa Conference League kvalificerer sig automatisk til Euroa League i den efterfølgende sæson.

Kun et enkelt Premier League-mandskab ender med at skulle spille Europa Conference League næste sæson, men hvem bliver det?

Som udgangspunkt er det vinderne af Carabao Cuppen, der kvalificerer sig til Europa Conference League, men da Manchester City vandt den går den videre til en plads i ligasammenhæng.

Her står sjettepladsen til at sikre sig en billet til Europa Conference League, men hvis vinderen af FA Cuppen er til at finde i top seks vil billetten til Europa Conference League i stedet gå til syvendepladsen. FA Cup-finalen står i år mellem Chelsea og Leicester, og skulle Chelsea ende med at vinde den og ende på syvende- eller ottendepladsen, vil sjettepladsen kvalificere sig til Europa Conference League.

Derfor er det lige nu Everton, Liverpool, Tottenham eller West Ham, der står til at ende i Europa Conference League næste sæson, og i den danske Superliga er det i øjeblikket FC København og AGF, der sidder på pladserne til Europa Conference League-kvalifikation.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE