Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
11:05:2022 12:58
UEFA-boss: Vold på Wembley var uacceptabelt

UEFA-præsident Aleksandar Ceferin har nu fordømt urolighederne på Wembley i juli sidste år.


Næsten et år efter, at EM-finalen mellem England og Italien blev spillet på Wembley, er UEFA-præsident, Aleksandar Ceferin, ude med en fordømmelse af optøjerne, der skete i forbindelse med kampen.

Blandt andet betød urolighederne, at omkring 2.000 tilskuere uden billet alligevel fremtvang sig adgang til kampen, ligesom der generelt var uro ude foran stadion.

En uvildig undersøgelse foretaget af Baroness Casey konkluderede, at optøjerne var kilde til national skam, og at uroligheden kunne have bragt dødsfald med sig.

- Desværre findes der ikke altid vindere i fodbold. Det er vigtigt, at vi anerkender vores fejltagelser på samme måde som vores succeser. Vi har stadig mange udfordringer, der skal løses, før vores sportsgren kan blive en rollemodel og en endnu større kilde til inspiration, end den er i dag, lyder det fra Aleksandar Ceferin ved en UEFA-kongres i den østrigske hovedstad, Wien.

- Billederne fra de voldelige optøjer på Wembley ved sidste års EM-finale er uacceptable. Når familier går til kamp i en hvilken som helst turnering, burde det være en sjov oplevelse forbundet med jubel og nydelse. Folk burde føle sig sikre i og omkring et fodboldstadion. 

- De burde aldrig føle sig i fare. Med hjælp fra myndighederne, er det vores mål, at dette aldrig skal ske igen. Nogensinde, siger Ceferin.

Italien vandt finalen på straffespark, efter at kampen i ordinær tid var sluttet 1-1.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE