AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
27:11:2022 21:43
Tysk billede gik viralt - nu reagerer fans med Özil-plakater

Flere muslimske VM-fans reagerede her til aften på tyskernes protest.


I onsdags skabte et billede fra det tyske landshold overskrifter.

Efter trusler om karantæne fra FIFA valgte det tyske fodboldforbund og andre nationale fodboldforbund - heriblandt DBU - at droppe OneLove-kampagnen med henblik på at bære et regnbuefarvet anførerbind for at støtte LGTB+ og menneskerettighederne.

Som svar på det valgte det tyske landshold at holde sig for munden ved deres holdfoto.

Til aftenens kamp mellem Spanien og Tyskland er der andre billeder og videoer, der florerer på de sociale medier.

Det er af flere muslimske fans fra Qatar, der har taget billeder af Mesut Özil med ind på stadion og holder sig for munden, mens de viser billeder af Mesut Özil frem.

De fleste ved formentlig ikke, hvad årsagen er. 

De hentyder til Mesut Özils opråb tilbage i 2019, hvor han kritiserede Kinas behandling af de muslimske uighurer, som skulle være forfulgt og indespærret. Der er også beskyldninger om, at Kina forsøger at udrydde uighurerne.

Af flere årsager valgte den tidligere Arsenal-spiller at stoppe på landsholdet, og det skyldes bl.a. manglende opbakning for det tyske fodboldforbund.

- Den behandling, jeg har fået fra DFB (Tysklands fodboldforbund, red.), og mange andre, gør, at jeg ikke længere vil bære den tyske landsholdstrøje. Jeg føler mig ikke ønsket, og jeg føler, at det jeg har åbnet siden min debut i 2009, er blevet glemt, lød det dengang fra Mesut Özil.

Det er altså en hentydning til, at det tyske fodboldforbund ikke ville ytre sig omkring menneskerettigheder, da en af deres egne spillere pointerede det for år tilbage. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE