Tottenham rejste sig mod Brighton

Af Mads Bye Marboe
22.09.2018 Kl. 18:23
Tottenham kom tilbage på sejrssporet efter tre nederlag i træk, da Brighton blev besejret med 2-1 lørdag aften.

Tottenham havde inden lørdagens opgør mod Brighton tabt de seneste tre kampe til henholdsvis Watford, Liverpool og Inter, men London-klubben formåede at rejse sig mod Chris Hughtons mandskab.

Inden pausen var der meget lidt af komme efter som tilskuer til opgøret. Tottenham kunne ikke så meget, Brighton ville ikke så meget, og der skulle også en lille tilfældighed til at åbne scoringen i opgøret.

Efter 41 minutter blev Tottenham tildelt et frispark i en favorabel position. Kieran Trippier tog sig af sparket, men backens forsøg ramte Brighton-muren. Her ramte bolden dog Glenn Murrays arm i en unaturlig position, hvorfor gæsterne blev tildelt et straffespark. Harry Kane tog sig af det, og han sparkede bolden sikkert ind.

Efter scoringen og efter pausen åbnede kampen sig mere op. Brighton måtte investere flere kræfter i offensiven, og det gav Tottenham bedre muligheder for at spille sig til chancer.

Brighton var dog først tættest på at udligne, da Glenn Murray midt i anden halvleg fik underkendt en scoring, men Mauricio Pochettinos tropper endte til sidst med at afgøre kampen. Danny Rose slog et fladt indlæg fra venstre side, som Erik Lamela afsluttede på, og argentineren fik med en følt inderside drejet bold ind bag Matt Ryan.

Mod slutningen af opgøret skabte Tottenham også flest chancer for at gøre det til 0-3, og Harry Kane havde blandt andet flere muligheder for at fordoble sin måltotal, men Anthony Knockaert endte i stedet med at reducere for værterne i overtiden. Franskmanden fik også muligheden for at udligne kort efter, men Paulo Gazzaniga, der vogtede Tottenham-buret, tog sig af forsøget, hvorfor Spurs tog tre vigtige point.

Tottenham er nu nummer fem i Premier League med 12 point, mens Brighton er på 14. pladsen med 5 point.