AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:11:2019 13:32
Top syv: De værste Premier League-vindere nogensinde

Hvilke årgange er de dårligste, der har vundet det engelske mesterskab?


Det tyder på, at det er blevet sværere at vinde Premier League.

Siden etableringen af Premier League i 1992 har det gennemsnitlige pointantal for et mesterhold været knap 86 point, men det snit er trukket kraftigt op af Manchester City, som i de seneste to sæsoner har scoret henholdsvis 100 og 98 point. De højeste pointcifre i Premier Leagues historie.

Manchester City og Liverpools historisk tætte titelkamp i sidste sæson satte desuden nye standarder for, hvor mange point man kan få uden at vinde ligaen.

Der har selvsagt været hold, som har vundet Premier League med langt færre point, og HITC har således lavet en liste med de syv "dårligste" mesterhold siden 1992/93-sæsonen målt på pointantal.

Advarsel: Manchester United optræder flere gange på listen, (om det er godt eller skidt for Uniteds fans, er en anden sag).

7. Manchester United, 1995/96, 82 point
Et ungt United-hold tabte 1-3 til Aston Villa i første runde og var hurtigt afskrevet i titelkampen. Det var denne sæsonstart, der fik fodboldeksperten Alan Hansen til at rette de udødelige ord "You can't win anything with kids" mod Alex Ferguson.

Det kunne de så alligevel, for selvom United var syv point efter Newcastle ved nytår, blev the Magpies indhentet og overhalet.

Med 25 sejre, syv uafgjorte og seks nederlag endte Manchester United som mestre.

6. Leicester City, 2015/16, 81 point
Det vildeste mesterskabseventyr i moderne fodbold kom faktisk på en lidt beskeden baggrund - i hvert fald pointmæssigt. Premier League var nemlig billigt til salg i 2015/16-sæsonen. Det gør ikke Leicesters bedrift mindre, men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at holdet på andenpladsen, Arsenal, "kun" fik 71 point. City og Liverpool scorede blot henholdsvis 66 og 60 point.

The Foxes vandt 23 kampe, tabte kun tre, men spillede til gengæld uafgjort i 12.

5. Manchester United, 2010/11, 80 point
Selv mod slutningen af 'Ferdinand/Vidic-æraen' var United stadig dygtige nok til at nå den tredje Champions League-finale på fire år.

23 sejre, 11 remisser og fire nederlag var også nok til et engelsk mesterskab.

4. Manchester United, 2000/01, 80 point
Præcis et årti før var United også blevet mestre. Og endda med samme pointantal. Dog med en dårligere målscore og derfor fjerdepladsen på listen.

Men holdet var faktisk mere suveræne dette år og havde på et tidspunkt hele 16 point ned til Arsenal på andenpladsen. Den lave pointtotal skyldtes til dels, at holdet tabte de tre sidste kampe efter at have sikret sig titlen.

24 sejre, otte uafgjorte og seks nederlag. 10 point ned til Arsenal på andenpladsen.

3. Manchester United, 1998/99, 79 point
The Red Devils igen og denne gang endda med sæsonen over dem alle for United-fansene: Treble-sæsonen i 1998/99 og derfor førnævnte advarsel.

United spillede 13 uafgjorte kampe i den store sæson, men formåede alligevel at slutte ét point foran Arsenal.

2. Arsenal, 1997/98, 78 point
Arsene Wengers første mesterskab med klubben kom i et tæt løb. Både Arsenal og Manchester United vandt 23 kampe i den sæson, men The Gunners spillede ni uafgjort og tabte kun seks kampe, hvilket var nok til at vinde ligaen med ét point ned til Alex Ferguson og co.

Mesterskabet kickstartede desuden en årelang rivalisering mellem de to klubber og deres managers.

1. Manchester United, 1996/97, 75 point
Selvfølgelig måtte listen toppes af en United-årgang.

Klubben har rekorden for flest Premier League-trofæer (13) men også rekorden for laveste pointscore for et mesterhold. Faktisk ville de 75 point ikke engang være nok til en top fire-placering i 2017/18-sæsonen.

21 sejre, 12 uafgjorte og fem nederlag i en sæson, hvor Uniteds nuværende træner, Ole Gunnar Solskjær, i øvrigt blev holdets topscorer med 18 mål. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED