Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:06:2021 15:00
Tilbageblik: Englands 10 EM-slutrunder

Det engelske A-landshold spiller denne sommer sin tiende EM-slutrunde i historien. Deres bedste placering hidtil har været en tredjeplads.


Om få dage skal England i aktion ved deres EM-slutrunde nummer ti i historien. Mange vælger at spille odds em vinder, og her er englænderne blev placeret som én af favoritterne.

Det engelske A-landshold har endnu ikke præsteret at opnå en finaleplads, så dermed burde motivationen være ekstra stor denne sommer.

1. EM 1968

Efter ikke at have kvalificeret sig til EM i hverken debutåret 1960 eller 1964, så var tredje gang lykkens gang for englænderne.

Til EM i Italien tilbage i 1968, sikrede de sig en tredjeplads. Det hører dog med til historien, at der blot var fire deltagende lande med, som talte Italien, Jugoslavien, Sovjetunionen og altså England.

2. EM 1980

Ved EM i 1980 var der otte deltagende hold. Her avancerede man ikke fra gruppespillet og endte således på en sjetteplads ud af otte hold.

3. EM 1988

Tyskland var værter for EM i 1988. Englænderne måtte igen vende slukørede hjem, da de ikke lykkedes med at avancere fra gruppespillet. De endte på en syvendeplads ud af otte hold.

4. EM 1992

EM i Sverige endte ligeledes med at blive en kort fornøjelse for det engelske mandskab. De endte på en sjetteplads blandt otte hold.

5. EM 1996

Slutrunden blev spillet på hjemmebane, da englænderne var værter. Her opnåede de også deres hidtil bedste placering, når man ser på antal deltagende hold. England endte på tredjepladsen ud af 16 hold.

De måtte se sig besejrede af Tyskland efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, hvor Englands nuværende landstræner, Gareth Southgate, brændte som den eneste.

6. EM 2000

Belgien og Holland var værter ved EM 2000. Her fandt englænderne aldrig melodien. Således gik de ikke videre fra gruppespillet og endte som nummer elleve ud af 16.

7. EM 2004

EM i Portugal sikrede englænderne en femteplads. De røg ud i kvartfinalen til værterne fra Portugal, efter at holdene havde spillet 1-1 i den ordinære spilletid.

Rui Costa og Lampard scorede i den forlængede spilletid, og så skulle det afgøres på straffespark. Her brændte Beckham og Vassell, hvilket førte portugiserne til videre avancement.

8. EM 2012

Polen og Ukraine var værter ved EM-slutrunden i 2012. England endte på en femteplads ud af 16 deltagere. De røg ud i kvartfinalen til Italien efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

9. EM 2016

Den seneste slutrunde i Frankrig. Her opnåede englænderne en 12.-plads ud af 24 mulige. De blev slået med 2-1 mod Island i ottendedelsfinalerne.

10. EM 2020/2021

Nu er vi fremme ved denne sommers udskudte EM-slutrunde. England avancerede til slutrunden, efter at have hentet syv sejre ud af otte mulige i EM-kvalifikationen.

 

I EM-gruppespillet skal englænderne op imod Kroatien, Skotland og Tjekkiet.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED