Tidligt rødt kort gjorde det svært for Davinson Sanchez og Colombia

Af Kalle Thue Gregersen
19.06.2018 Kl. 13:54
Japan vandt 2-1 over Colombia i gruppe H. Colombia fik rødt kort efter blot tre minutter, hvilket gjorde det svært for sydamerikanerne.

Colombia og Japan tog hul på VM's sidste gruppe – nemlig gruppe H, som også indeholder Polen og Senegal.

Colombia, der havde David Ospina, Davinson Sanchez og Jose Izquierdo i startopstillingen, fik en mareridtsstart på opgøret, da Carlos Sanchez agerede målmand i eget felt. Fiorentina-spilleren fik dermed rødt kort efter blot tre minutters spil.

Dommeren dømte naturligvis straffespark til Japan, og den tidligere Manchester United-spiller Shinji Kagawa omsatte straffesparket til mål og bragte Japan i front efter seks minutters spil.

Dermed så det svært ud for sydamerikanerne, der var uden holdets store stjerne James Rodriguez i startopstillingen. Det lykkedes dog at få udlignet inden pausen, da Juan Quintero sendte et frispark under Japans mur. Japan-keeper Kawashima formåede ikke at forhindre bolden i at komme over stregen.

Stillingen ved pausen var dermed 1-1.

Stemningen blandt de medrejsende colombianske fans steg en grad, da James Rodriguez blev sendt på banen i det 59. minut i stedet for målscorer Juan Quintero.

Japan sad på det meste i anden halvleg, og de bragte sig foran med 2-1 efter 73 minutter. Indskiftede Keisuke Honda sparkede et hjørnespark ind i hovedet på Yuya Osaka. Kort efter havde James Rodriguez en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet, men Japans forsvarsspiller fik blokeret forsøget.

Asiaterne sikrede sig de tre point og topper dermed gruppe H, inden Polen og Senegal har spillet deres opgør.

Southamptons Maya Yoshida spillede alle 90 minutter i Japans forsvar, mens Leicesters Shinji Okazaki kom på banen i kampens slutning.