AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:07:2019 22:59
Ti indkøb der kostede træneren jobbet

Køb af spillere kan både være givende, men også risikable. FourFourTwo har lavet en liste på ti indkøb, der endte med at koste manageren jobbet.


Helder Postiga under Glenn Hoddle, Tottenham

Glenn Hoddle hentede den brandvarme portugiser til London-klubben i sommeren 2003, efter at han havde scoret 19 mål for Porto i den forrige sæson. Men trods de store forventninger lignede portugiseren aldrig en mand, der fandt sig til rette i Tottenham. Postiga bøvlede med fysikken og chancerne, men fik lang snor af Glenn Hoddle, der blev ved med at tro på sit store indkøb. Tottenham vandt kun en ud af de første seks kampe, og Hoddle blev siden fyret, mens Postiga endte med det ene mål i sin Premier League-karriere.

 

Ade Akinbiyi under Peter Taylor, Leicester

Akinbiyi blev Leicesters rekordkøb, da nyansatte Peter Taylor hentede ham i Wolves for £5 millioner i 2001. Ade Akinbiyi var udset til at være legendariske Emile Heskeys afløser, men skoene skulle vise sig at være for store at udfylde. Trods en fin start og en top 4-placering ved juletid gik det ned ad bakke for klubben, som også indkassere en pinligt FA Cup-nederlag til Wycombe. Siden tabte de ni ud af deres ti næste kampe. Sæsonen efter lå Leicester sidst, og Akinbiyi fik tilnavnet "Aki-Bad-Buy". Taylor blev fyret i klubben.

 

Jean-Alain Boumsong under Graeme Souness, Newcastle

£8,5 millioner-handlen med Rangers hævede i 2005 nogle øjenbryne, idet franskmanden kunne være hentet gratis året inden. Men Sousness nærede stor tro til Boumsong i Newcastles forsvarskæde. Trods en lovende og solid start i klubben stod det hurtigt klart, at tiltroen var en fejl. Boumsong dannede centerback-par med Titus Bramble og blev nærmest gjort til grin blandt alle klubber for deres vakkelvorne spil. Efter et 3-0 nederlag til Manchester City i 2006 med en elendig præstation fra Boumsong blev Souness fyret.

 

Steve Marlet under Jean Tigana, Fulham

Fulham-ejer Mohamed Al-Fayed var skeptisk over det £11,5 millioner dyre indkøb. Særligt fordi, at Jean Tigana dengang havde et tæt samarbejde med Steve Marlets agent. Steve Marlet havde det svært med den engelske fodboldkultur og fandt sig aldrig til rette i hverken winger- eller angriber-rollen. Marlet tabte hurtigt positionen til Barry Hayles - manden han var købt til at erstatte. Efter 11 mål i 54 kampe pegede Fayed på Tigana og fyrede ham i april 2003. Der fulgte siden en retssag om Marlet-handlet, som dog senere blev droppet.

 

Bruno Cheyrou under Gerard Houllier, Liverpool

I kølvandet på skuffende tilgange som Salif Diao og El-Hadji Diouf blev Bruno Cheyrou hentet til Liverpool for at rette op på fejlene i sommeren 2002. Men Bruno Cheyrou blev i stedet symbolet på Liverpools dengang fejlslagne transfer-taktik. Bruno Cheyrou levede aldrig op til de høje forventninger, og da Liverpool måtte give afkald på både titelræs og smuk, offensiv fodbold, blev Gerard Houllier fyret. Rafa Benitez overtog tøjlerne og solgte hurtigt Cheyrou. Historien derfra er som bekendt en noget anden.

 

Kevin Davies under Roy Hodgson, Blackburn

Hodgson gik fra at være hero til zero i Blackburn i 1998 takket være en indblanding i den £7,2 millioner kroner dyre handel med Southamptons Kevin Davies. I november lå Blackburn i bunden af tabellen og havde brug for målscorere. Kevin Davies' begyndelse i klubben var præget af dårlig selvtillid og en alvorlig halsbetændelse. Hodgson blev fyret efter et 2-0 nederlag til netop Southampton, som var kommet fint over salget af Davies. Kevin Davies skiftede faktisk efterfølgende tilbage til Southampton efter et mål i 21 kampe.

 

Alberto Aquilani under Rafa Benitez, Liverpool

Hvordan erstatter man en spiller som Xabi Alonso? Rafa Benitez troede, at han fandt svaret i Aquilani, som derfor blev købt i Roma for £17 millioner. Han havde potentialet til at blive en af verdens bedste på sin position, men uheld og skader fik ham til at blive et regulært flop. Aquilani fik af og til vist sine talenter med lækre assists, men da Liverpool sluttede på en 7. plads - det laveste i 11 år - var det nok for ledelsen. Benitez fik sparket og Aquilani blev udlejet til Juventus for at genstarte karrieren.

 

Davy Klaassen under Ronald Koeman, Everton

I juni 2017 lignede det, at Ronald Koeman havde lavet et £23,6 millioner scoop ved at hente Davy Klaassen fra Ajax, hvor han sæsonen inden havde scoret 20 mål som midtbanespiller. Men Klaassen var en skygge af sig selv i Everton og gled hurtigt ud på bænken. Kun tre starter i otte kampe blev det til for Klaassen under Koemans ledelse. Koeman blev fyret grundet dårlig mandskabspleje og dårlig købmandsnæse. Sommeren efter blev Klaasen solgt til Werder Bremen for £12 millioner.

 

Jimmy Bullard under Phil Brown, Hull

Hull indledte Premier League-sæsonen 2008/09 lovende, men hurtigt stod det klart, at der manglede en targetman oppe foran. Svaret blev Jimmy Bullard, som blev hentet i Fulham for £5 millioner. Men aftalen indebar et hav af komplikationer. Den 30-årige angriber fik forhandlet sig frem til en femårig kontrakt med en høj hyre inkluderende. Selv om Hull undgik nedrykning var aftalen så ude af trit med god handels-politik, at Phil Brown fik sparket. Bullard blev siden kendt for dårlig opførsel på banen.

 

Carlos Tevez/Javier Mascherano under Alan Pardew, West Ham

Der blæste nye vinde i West Ham i 2005, hvor Alan Pardew stod for tøjlerne i klubben. Til manges overraskelse fik klubben hentet den eftertragtede argentinske duo til klubben som en del af en tvivlsom tredjeparts-handel. Duoen spillede skam fremragende i klubben, men den spektakulære handel var et brud på så mange etiske retningslinjer, og da klubben samtidig ikke spillede godt - trods gode præstationer fra argentinerne - blev Pardew fyret efter et 4-0 nederlag til Bolton.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED