Teknologien kom i spil, da Frankrig slog Australien

Af Gustav Tornby
16.06.2018 Kl. 11:52
Det var tæt på at blive en dyr åbningskamp for Frankrig, der dog med nød og næppe hev en smal sejr hjem mod Australien.

Frankrig skulle lørdag åbne gruppe C, da de mødte Australien klokken 12.00.

Det opgør viste sig at blive markant mere tæt end først antaget – og Frankrig kæmpede meget med at få gang i spillet.

Det skete først for alvor i anden halvleg. Paul Pogba sendte en aflevering i dybden mod Antoine Griezmann, der blev fældet i feltet – men uden, at dommerens fløjte lød.

Det lød den dog små 30 sekunder senere, da kampens dommer havde kigget på videoklip på sidelinjen. Straffesparket blev stensikkert eksekveret og scoret på af Antoine Griezmann, og så var franskmændene foran.

Den føring holdt dog ikke længe. Et indlæg mod de høje australiere blev clearet væk, men af Samuel Umtitis arm – og så var der igen straffe. Det skulle den tidligere Crystal Palace-profil Mile Jedinak tage sig af, og det gjorde han stensikkert.

Gennem kampen havde Frankrig haft svært ved at tage initiativ i kampen, men det blev der ændret på i det 81. minut, da Paul Pogba med et par hurtige et-to-afleveringer fik spillet sig frem og på meget heldig vis med nød og næppe sendte den via overliggeren og lige præcis over stregen til 2-1.

Den stilling endte med at holde indtil dommerens slutfløjt, hvorfor Frankrig altså topper gruppe C før aftenens kamp mellem Peru og Danmark.