Tamme Chelsea delte med Leicester

13.01.2018 Kl. 16:51
Chelsea har fortsat ikke sejret i 2018, efter at de lørdag spillede 0-0 på Stamford Bridge mod Leicester City.

Chelsea startede lørdag uden Andreas Christensen, der fik et hvil på bænken for hjemmeholdet, da London-klubben fik besøg af Kasper Schmeichel og Leicester på Stamford Bridge.

Kampen startede hektisk, og efter godt ti minutters spil kom kampens første store chance, da gæsternes Ben Chilwell brød igennem på venstresiden og sendte et fladt indlæg ind for fødderne af Shinji Okazaki, der dog fra tæt hold brændte den store mulighed.

Leicester fortsatte med at lægge et højt pres på Chelseas bagkæde, men kunne ikke for alvor trænge igennem hjemmeholdets defensiv. De bedste muligheder kom fra højresiden, hvor Riyad Mahrez virkede til at være i spillehumør og konstant udfordrede sin direkte modstander Marcos Alonso.

Gary Cahill var manden, der erstattede Andreas Christensen i den midterste del af Chelsea forsvar, men efter en halv times spil måtte englænderen kapitulere med en forstrækning i baglåret. Den unge dansker, der netop har forlænget sin kontrakt med den engelske storklub til 2022, kom derfor alligevel på banen for de engelske mestre.

Indskiftningen af Andreas Christensen gjorde dog ikke noget ved kampen, der helt indtil pausen var domineret af Leicester. Første halvleg endte dog uden scoringer.

Ti minutter inde i kampens anden halvleg blev danskeren så involveret i en lettere dramatisk situation, da den storspillende Riyad Mahrez lod sig falde i Chelsea-feltet efter en duel med den unge forsvarer. De efterfølgende tv-billeder viste dog med al tydelighed, at Mahrez selv opsøgte kontakten, og at dommer Mike Jones' beslutning om at vinke afværgende derfor var helt korrekt.

Antonio Conte tog konsekvensen af det manglende momentum ved at udskifte Eden Hazard og Cesc Fabregas med en halv time igen. Pedro og Willian blev sendt på banen i stedet, og Chelsea fik mere kontrol over kampen.

Leicester-spillerne blev også mere frustrerede, hvilket resulterede i gule kort til både Shinji Okazaki og Ben Chilwell.

Sidstnævnte lærte dog ikke af advarslen, da han kun fire minutter efter satsede stort i en duel med Victor Moses. Venstrebacken kom alt for sent og fik korrekt tildelt sit andet gule kort af kampens dommer, hvorefter Leicester måtte spille de resterende tyve minutter med en mand i undertal.

Chelsea fortsatte presset, men offensivt manglede hjemmeholdet en del. London-klubben formåede ikke at skabe de fornødne målchancer, og selvom Leicester var presset i bund, blev Kasper Schmeichel aldrig for alvor udfordret i gæsternes mål .

Antonio Contes tropper havde forud for dagens opgør ikke nettet i de seneste to kampe mod Norwich og Arsenal, og de formåede heller ikke at score denne lørdag.

Kampen endte 0-0, og Leicester kan derfor tage et point med hjem fra Stamford Bridge mod de forsvarende engelske mestre, der endnu ikke har vundet i 2018.