AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonStoke CitySwansea CityTottenham HotspurWatford FCWest Bromwich AlbionWest Ham United
12:08:2017 13:14
STOR SÆSONOPTAKT: WEST HAM

Vi varmer op til den nye sæson med en optakt til hver klub, og denne gang ser vi nærmere på West Ham.


West Ham levede ikke op til egne og omgivelsernes forventninger i fjor, hvor de efter en meget skidt sæsonstart dog fik kæmpet sig op som nummer 11.

Dette var langt under den ambitiøse London-klubs egne målsætninger. Hammers har flere gange offentligt udtrykt ambitioner om at komme i Champions League inden for en overskuelig fremtid, men det har det altså ikke nærmet sig endnu.

Slaven Bilic har de seneste par sæsoner forstærket sig med profiler fra Premier League-konkurrenter, men det har endnu ikke lykkedes at sætte holdet perfekt sammen endnu.

Igen denne sommer har West Ham været fremme med den store pengepung med købene af Marko Arnautovic og Javier Hernandez, mens Joe Hart er hentet på en lejeaftale samt Pablo Zabaleta på en fri transfer.

Pre-season har ikke været den bedste for The Hammers, der blot har vundet én kamp. Nu gælder det for alvor for Bilic, der i sidste sæson var under pres, inden det begyndte at gå bedre i starten af det nye år. En sæson som i fjor går dog ikke igen, hvorfor der er stort pres på alle i den ambitiøse London-klub.

Træningskampe

Sturm Graz - West Ham 0-0
West Ham - Fulham 2-1       -     Målscorere: Lanzini, Fletcher
Werder Bremen - West Ham 1-0
Werder Bremen - West Ham 2-2      -     Målscorere: Arnautovic og Martinez.
Altona - West Ham 3-3     -      Målscorere: Martinez, Ayew, selvmål
West Ham - Man City 0-3

Profilen: Marko Arnautovic
Marko Arnautovic, der kom til fra Stoke for £20m tidligere på sommeren, bliver et spændende bekendtskab i London-klubben. Østrigeren har gennem flere sæsoner været blandt de største profiler hos et svingende Stoke hold, og hans store fysik og tekniske kvaliteter ligner et godt match til et powerfyldt West Ham-mandskab. West Ham har flere gode angribere, men nu er de også ved at have styr på et af deres store problemer - kreativitet i offensiven - og det får de nu fra Lanzini, Arnautovic og Snodgrass.

Han kan få gennembruddet: Andre Ayew
West Ham hentede sidste sommer Andre Ayew for godt £20 millioner i Swansea, men sidste sæson blev aldrig helt god for West Ham og Ayew. Angriberen var skadet i dele af sæsonen og startede blot inde i 16 kampe. Nu har han haft en god pre season, hvor han har været skadesfri og har startet inde i de fleste kampe. Tilmed er Carroll, Sakho og Antonio ude med skader, hvilken kan blive åbningen for Ayew, der for alvor kan spille sig ind i varmen hos Bilic med nogle gode præstationer i sæsonstarten.

West Hams styrker: Mange offensive muligheder
Med tilføjelserne af Arnautovic og Hernandez har Bilic endnu flere muligheder i offensiven. I angrebet kan han, når alle ellers er klar, vælge mellem Sakho, Ayew, Carroll, Chicarito samt Arnautovic og Antonio, der kan støtte som hængende angriber. På kanterne er Feghouli, Snodgrass, Arnautovic og Antonio, mens der også er god bredde på både de offensive og defensive midtbanepositioner med spillere som Lanzini, Obiang, Noble og Kouyate. Et springende punkt er også, at West Ham generelt har et bredere og stærkere trup end længe set, hvor der stort set er to solide spillere på hver position. Hvis bare nogle af de etablerede spillere kan komme op i gear og Bilic kan finde frem til den rigtige startformation, kan Hammers give de fleste hold problemer, som de gjorde for 2-3 år siden. 

West Hams svagheder: Vaklende defensiv og skadesplagede spillere
Der var kun fem klubber, der i sidste Premier League-sæson, lukkede flere mål ind end West Ham, som lukkede 64 mål ind i 38 kampe. Det svarede til 1,6 mål pr. kamp. West Ham hentede ellers daværende Southampton-anfører José Fonte ind, som forstærkning til forsvaret, men han og Winston Reid vaklede stadig og blev løbet over ende utallige gange, hvilket gav øretæver ved flere lejligheder. West Hams store akilleshæl i sidste sæson var de mange skader, der specielt ramte offensiven hårdt i starten af sæsonen, hvor både Diafra Sakho, Andy Carroll og Andre Ayew var ude med skader i angrebet. Hammers' høje gennemsnitsalder på hele 27,7 gør blandt andet, at de ældre spillere er mere udsatte for skader, og det har været tydeligt at se. 

Skadessituationen:
Som i sidste sæson har West Ham lidt skader i offensive, hvor Andy Carroll og Diafra Sakho stadig er ude i sæsonstarten. Ligeledes sidder sidste sæsons helt store profil, Michail Antonio, også ude med en muskelskade. På midtbanen er Kouyate og Feghouli med sikkerhed ude, mens Lanzini og Cresswell er tvivlsomme til åbningsrunden.

De nye ansigter

Marko Arnautovic
Som tidligere beskrevet drog Arnautovic tidligere på sommeren til West Ham fra Stoke. Den dyrtindkøbte offensivspiller har været en profil i Stoke i flere sæsoner, hvor han også har lavet pænt med mål og været afgørende for Stoke. Nu står østrigeren foran en vigtig sæson, hvor han skal tage næste step og blive afgørende på et hold, der burde være stærkere end i Stoke. 

Pablo Zabaleta
Argentineren har været solid i mange sæsoner i Manchester City, hvor han var en ledende figur, som blandt andet vandt to Premier League-titler. Nu er en ny ære i gang under Pep Guardiola, hvor en ny generation af City-stjerner spilles ind på holdet. Dette betød denne sommer en stor udskiftning på back-pladserne, hvor Pablo Zabaleta ikke fik forlænget sin kontrakt. West Ham var hurtige til at snuppe 32-årige Zabaleta i lidt af et scoop. En etableret Premier League-spiller, der bør være med til at hæve niveauet i West Ham samt at øge konkurrencen om pladserne.

Joe Hart
Joe Hart er en anden, der røg ud i kulden hos Pep Guardiola. Dette betød, at han sidste sommer blev udlejet til Torino, da City ikke kunne finde en køber. Det samme var tilfældet denne sommer, hvor City blev nødt til at udleje Hart på ny - denne gang til West Ham. En god handel af Hammers, der ligesom med Zabaleta, får en spiller med masser af Premier League-erfaring, og det er efterhånden gennemgående for hele West Ham-holdet.

Javier Hernandez
Mange slog øjnene op, da "Chicarito" skiftede til West Ham fra Leverkusen. Den tidligere supersub i Manchester United er garant for mål, og med mange skader i West Ham-angrebet både nu, men også i sidste sæson, kan han blive en meget vigtig spiller, som samtidig også giver Slaven Bilic flere og andre muligheder i front med den lynhurtige mexicaner, der for eksempel kan supplere bomstærke Andy Carroll.

Sead Haksabanovic
Svensk-montenegrineren er blot 18 år og ny i West Ham, efter at han blev hentet i Halmstad for lidt mere end 20 millioner kroner. Han fik sin debut i Allsvenskan helt tilbage i april 2015, og siden har han spillet godt 50 kampe på senior niveau, mens han også er med på Monetenegros landshold, efter at han valgte dem over Sverige, som han ellers repræsenterede på ungdomsniveau. Haksabanovic er et velkendt navn i de største klubber i Europa, og han har blandt andet også været til prøvetræning hos Liverpool, Manchester United og Chelsea tidligere i karrieren.

Afgange

Håvard Nordtveit til Hoffenheim
Ashley Fletcher til Middlesbrough
Darren Randolph til Middlesbrough
Stephen Hendrie til Southend
Enner Valencia til Tigres
Raphael Spiegel til Boavista
Reece Oxford udlejet til Gladbach
Reece Burke udlejet til Bolton
Josh Cullen udlejet til Bolton
Alvaro Arbeloa - karrierestop

XI: Bilic' stærkeste startopstilling
West Ham har som nævnt mange muligheder, når alle er klar, og det kan blive en positiv hovedpine for Bilic, når han må fravælge nogle stærke spillere til sin startopstilling. Nedenfor følger et bud på stærkeste West Ham-opstilling:

Ambitioner for 2017/18-sæsonen:
West Ham har efterhånden fået stablet et spændende hold på benene med, hvad der burde have nok slagkraft i sig. Spørgsmålet er, om Bilic' mandskab får styr på sagerne til sæsonstart, for hvis de gør, er der ingen tvivl om, at de fleste kan få problemer med The Hammers, men det var ikke, hvad vi så i sidste sæson. Derfor vil ellers ambitiøse West Ham nok også være lidt forsigtige med en målsætning, men minimum er top 10, og så kan der sigtes mod top 7-8.  

De første fem kampe
Manchester United - West Ham
Southampton - West Ham
Newcastle - West Ham
West Ham - Huddersfield
West Brom - West Ham


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED