AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonStoke CitySwansea CityTottenham HotspurWatford FCWest Bromwich AlbionWest Ham United
12:08:2017 16:00
STOR SÆSONOPTAKT: STOKE

Vi har lavet en optakt til alle hold i Premier League, og nu er turen kommet til Stoke.


Stoke har etableret sig i Premier League, men hvor er klubben på vej hen? I sidste sæson var det ikke imponerende det, som Mark Hughes’ tropper præsterede, men specielt defensiven ser ud til at være blevet forbedret denne sommer.

Truppen rummer stor rutine, og der er også flere individualister i truppen, som kan afgøre kampene til Stokes fordel, men det bliver nok endnu en sæson i midten af rækken for the Potters.

Profilen: Jack Butland

Den engelske landsholdsmålmand fik blot fem kampe i sidste sæson, hvor han ude med en alvorlig skade i næsten hele sæsonen. Nu er han tilbage for fuld kraft, og han har haft sommeren til at spille sig i form igen. Han er en af Stokes bedste spillere, og han skal bevise sit værd i denne sæson, hvor Stoke igen skal kæmpe for at undgå nedrykning. Hvis han kan genfinde tidligere tiders niveau kan han nærmest egenhændigt sørge for, at Stoke undgår at havne i den tunge ende af tabellen.

Han kan få gennembruddet: Ramadan Sobhi

Den egyptiske midtbanespiller kom til Stoke sidste sommer, og han fik 19 kampe for the Potters i sidste sæson, men noget reelt gennembrud fik han dog ikke. Det kan til gengæld komme i denne sæson, hvor han givetvis vil få endnu flere minutter og samtidig også have vænnet sig til tempoet i Premier League. Han dækker flere positioner i offensiven, og med sin fart og kreativitet passer han fint ind i Stoke-offensiven, som også tæller finurlige typer som Bojan Krkic og Xherdan Shaqiri. Sobhi er fortsat kun 20 år, og han har stadig et stort udviklingspotentiale, men der kan ligge et gennembrud og vente på ham i denne sæson.

Stokes styrker: En stærk, central stamme

Det er en solid, central stamme, som Mark Hughes er i besiddelse af. Det starter hos Jack Butland i målet, hvorefter det solide midterforsvar med anfører Ryan Shawcross og de to nye spillere i form af Bruno Martins Indi og Kurt Zouma huserer. På midtbanen er det bundsolide Joe Allen og Darren Fletcher, der skal styre løjerne, mens Saido Berahino skal forsøge at score målene i angrebet. Det er en stærk central stamme, som holdet bygges op omkring.

Stokes svagheder: Backs og målscoringsproblemer

Det er ikke de stærkeste backs, som Stoke er i besiddelse af. Glen Johnson og Geoff Cameron i højre og Erik Pieters og Josh Tymon i venstre side emmer ikke ligefrem af kvalitet, og det er nok her, hvor Stoke er svagest besat.

Derudover havde klubben i sidste sæson vanskeligt ved at lave mål nok. Det blev blot til 41 scoringer i 38 ligakampe, og det er ikke godt nok. Saido Berahino er en af de spillere, som skal lave flere mål. I sine 13 kampe for Stoke er det endnu ikke blevet til en ligascoring, og han er blevet hentet til klubben for at lave mål.

Skadessituationen

Til den første kamp i sæsonen er det tvivlsomt, om Bojan Krkic og Josh Tymon er tilgængelige Stoke, som dog med sikkerhed må undvære Ibrahim Afellay og Stephen Ireland, som ude med henholdsvis en knæskade og et brækket ben.

De nye ansigter:

Kurt Zouma

Den stærke, franske midterforsvarer er blevet lejet i Chelsea, hvor han ikke stod forrest i kampen om spilletid. Det virker yderst fornuftigt, at han skal få karrieren på rette køl i Stoke i denne sæson.

Eric Choupo-Moting

Han er erstatningen for Marko Arnautovic, der er blevet solgt til West Ham. Choupo-Moting er blevet hentet i Schalke, og han kan udfylde flere pladser i offensiven.

Josh Tymon

Den unge, engelske venstre back er blevet hentet i Hull, og han kommet til klubben for at give konkurrence til hollandske Erik Pieters. Tymon er en yderst spændende spiller, som allerede har fået flere Premier League-optrædener.

Darren Fletcher

Den skotske midtbanespiller skiftede på en fri transfer fra West Bromwich, og dermed har Stoke hentet en stamspiller fra en direkte rival. Det virker som en god og solid handel.

Bruno Martins Indi

Den hollandske midterforsvarer har tidligere været udlejet til the Potters, som nu har hentet ham på en permanent aftale. Han er med til at give stor konkurrence i det centrale forsvar.

Disse spillere har sagt farvel:

Flere af de ældre og rutinerede spillere har forladt Stoke i løbet af transfervinduet, hvor også en af de offensive profiler, Marko Arnautovic, forlod klubben efter at have indgivet en transferanmodning.

Marko Arnautovic - solgt til West ham

Jonathan Walters – solgt til Burnley

Glenn Whelan – solgt til Aston Villa

Phil Bardsley – solgt til Burnley

Shay Given – fri transfer

Daniel Bachmann – fri transfer (Watford)

Marc Muniesa – udlejet til Girona

XI: Mark Hughes’ stærkeste startellever:

De fem nye ansigter banker alle på til en plads i startopstillingen, og Mark Hughes har også et valg at træffe i angrebet, hvor der er konkurrence mellem Peter Crouch, Saido Berahino, Joselu og Mame Biram Diouf. Her er vores bud på Stokes stærkeste startopstilling i den kommende sæson.

Butland; Johnson, Shawcross, Zouma, Pieters; Allen, Fletcher, Shaqiri, Bojan, Diouf; Berahino

Ambitioner for 2017/18-sæsonen:

Selvom Stoke for længst har etableret sig i Premier League er det ikke et hold, der har de helt store ambitioner om at spille med om europæiske pladser – i så fald viser de det i hvert fald ikke. Mark Hughes har én opgave, og det er at sikre the Potters mod nedrykning, og det bør også være muligt at klare for et Stoke-mandskab, som på papiret er for godt til at rykke ned.

De første fem kampe:

Den 12. august: Everton – Stoke

Den 19. august: Stoke – Arsenal

Den 27. august: West Bromwich – Stoke

Den 9. September: Stoke – Manchester United

Den 16. September: Newcastle - Stoke


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED