AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
10:08:2018 11:57
STOR SÆSONOPTAKT: Newcastle

Vi varmer op til den nye sæson med en optakt til alle Premier League-klubber, og i denne optakt ser vi nærmere på Newcastle.


Sidste sæson

Som oprykker er det i den grad godkendt at slutte på 10. pladsen.

Det, der gør det mere end godkendt, er den situation, som klubben befinder sig i. Ejer Mike Ashley lægger ikke skjul på, at han vil sælge klubben, og det efterlod træner Rafael Benitez i en meget svær situation.

Trods den meget uholdbare situation gennem hele sæson fik Benitez det til at spille ind på banen.

Pre-season

Newcastle vs Saint Patricks Athletic: 2-0
Newcastle vs Hull: 2-2
Newcastle vs FC Porto: 0-0
Newcastle vs Braga: 0-4
Newcastle vs Augsburg: 0-1

Målscorere: Joselu - 1 mål, Ayoze Perez - 1 mål, Sean Longstaff - 1 mål, Christian Atsu - 1 mål

Transferaktivitet

Købt

Martin Dubravka (Sparta Prague) - Pris: Ukendt
Ki Sung-yueng (Swansea City) - Fri transfer
Kenedy (Chelsea) - Leje
Fabian Schär (Deportivo La Coruña) - Pris: 3,6 millioner
Yoshinori Muto (Mainz) - Pris: Ukendt
Salomon Rondon (West Brom) - Leje

Solgt

Massadio Haidara (Lens) - Fri transfer
Stuart Findlay (Kilmarnock) - Fri transfer
Mikel Merino (Real Sociedad) - Pris: £10 millioner
Chancel Mbemba (Porto) - Pris: Ukendt
Matz Sels (Strasbourg) - Pris: Ukendt
Aleksandar Mitrovic (Fulham) - Pris: £22 millioner
Adam Armstrong (Blackburn Rovers) - Pris: Ukendt
Dwight Gayle (West Brom) - Leje
Ivan Toney (Peterborough United) - Pris: Ukendt

Sæsonens første fem kampe

Den 11. august: Newcastle vs Tottenham
Den 18. august: Cardiff vs Newcastle
Den 26. august: Newcastle vs Chelsea
Den 1. september: Manchester City vs Manchester City
Den 15. september: Newcastle vs Arsenal

Styrker

Hvis man skal se på holdets styrke er det, at de har profiler på centrale positioner på banen. I defensiven har man Jamal Lascelles, og på midtbanen har man Jonjo Shelvey. Det har muligvis været det afgørende for, at Newcastle endte på en solid 10. plads i sidste sæson.

Derudover har de flere individualister i offensiven, som kan skabe noget på egen hånd, og ikke kun er afhængig af Ayoze Perez. 

Kigger man væk fra spillerne, der skal gøre forskellen på banen, skal Rafael Benitez også nævnes som en stor styrke. Man må tage hatten af for det, han har skabt af resultater, når man tænker på de midler, han har haft til rådighed.

Svagheder

Hvor er den spiller, der skal score målene og tage klubben en skridt længere op af tabellen? I sidste sæson blev Ayoze Perez topscorer i klubben med otte mål, hvilket ikke er imponerende. Efter flere offensive indkøb denne sommer kan det måske ende med, at en af dem scorer 10 mål eller flere.

Hvis man ser bort fra holdet, må klubbens ejer, Mike Ashley, også betegnes som en kæmpe svaghed for klubben. Træneren, spillere og ikke mindst fansene er meget utilfredse med Ashley, og det er der ikke noget at sige til. Det lader ikke til, at han har den store interesse i at bringe klubben frem, og det smitter af på hele klubben.

Holdets tre profiler

Jamaal Lascelles

Der er en grund til, at et £25 millioner-bud fra West Ham blev afvist promote af Newcastle. Han er den klare leder i defensiven og muligvis holdets vigtigste spiller.

Jonjo Shelvey

I de seneste sæsoner har han vist sig at være lidt af en lottokupon, hvor det enten var rigtig godt eller rigtig skidt. Shelvey er blevet mere moden, og det er også til at se på banen. Han er blevet langt mere stabil, og i sidste sæson viste han, hvor vigtig han er for holdet. 

Ayoze Perez

I store dele af sidste sæson gik det meste offensive spil gennem Perez, og han kommer også til at få en central rolle i det offensive spil i denne sæson. Spiller han godt, spiller Newcastle oftest godt og får resultater.

 

Han kan få sit gennembrud

Kenedy

Brasilianeren er ikke helt ny på holdet. Han blev udlejet til The Magpies i forårssæsonen, og han blev hurtigt en fanfavorit. Nu får han en hel sæson for at præstere, og hvis han fortsætter sine takter fra sidste sæson, vil han uden tvivl blive en stor profil for The Magpies i den kommende sæson.

Holdets bedste XI

Dubravka, Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett, Shelvey, Diame, Ritchie, Kenedy, Perez, Rondon

Supporterens forventninger

Anders Tom Christiansen fra Newcastle United Denmark

Sæsonoptaken i Newcastle United har, som oftest under Mike Ashley’s ejerskab, været meget kaotisk og konfliktfyldt. Næsten ingen penge til rådighed til indkøb af nye spillere, og man kigger istedet primært på låneaftaler. Alt dette på trods af, at Newcastle har solgt spillere for ca. £40m alene denne sommer. Læg dertil de mange millioner som klubben har tjent i TV penge, plus de indtjente penge for 10. pladsen i Premier League i sidste sæson. Stemningen i klubben er pt. præget af af en del håbløshed og MEGET vrede rettet mod ejer, Mike Ashley. Det virker som om, at alle - lige fra fans, spillere og ikke mindst Rafa Benitez - er ekstremt utilfredse med ham. Så denne pre-season er, endnu engang fristes man til at sige, gået med en masse dårlig stemning rettet mod Mike Ashley, istedet for at fokusere på, at rykke klubben fremad og udnytte transfervinduet bedst muligt. I forhold til spillertrup har vi mistet Dwight Gayle plus nogle unge og talentfulde spillere (Merino, Mbemba og Mitrovic bl.a.), som dog ikke passer ind i Rafa’s måde at spille fodbold på. Ind er kommet Kenedy på lån fra Chelsea, Ki Sung-yueng på fri transfer fra Swansea, Yoshinori Muto købt i Mainz, Martin Dubravka købt i Sparta Prag, Fabian Schär købt i Deportivo La Coruña og Salomon Rondon er senest lejet i West Bromwich Albion.

Umiddelbart vil jeg betegne vores trup som nogenlunde status quo i forhold til sidste sæson. Måske med en lille, meget lille, forbedring. Jeg ser personligt frem til at se, hvad Rondon kan udrette i Newcastle’s angreb. Jeg tror han har mere i sig, end hvad han senest har vist i WBA. Han er både fysisk stærk, bevægelig og hårdtarbejdende. Generelt vil jeg dog betegne vores trup som en god Championship trup, med mange mangler for, at kunne begå sig i den helt sjove ende af Premier League. Det er udelukkende pga. Rafa Benitez’ flotte taktiske arbejde og en meget disciplineret organisation på banen, at vi sluttede på en flot og meget uventet 10. plads i sidste sæson. Dén placering kan jeg slet ikke se os overgå i den kommende sæson, og jeg ville personligt være tilfreds, hvis vi bare sikrer overlevelse i Premier League. Et bud på en slutplacering for os i den kommende sæson kunne være en 13-15. plads.

Spillere man bør holde øje med i den kommende sæson for Newcastle: Jamaal Lascelles. Anfører og nærmest allerede kulturbærer i klubben. Ung centerforsvarer som allerede har udviklet sig enormt under Rafa Benitez. Spillede også en fremragende sæson i sidste sæson. Jonjo Shelvey. Når han spiller godt, spiller Newcastle godt. Kom mere og mere til sin ret på midtbanen i sidste sæson og “virker” til, at være blevet mere voksen. Tager ansvar og slår nogle helt fantastiske afleveringer. Kenedy. Endnu engang lånt i Chelsea, efter et succesfuldt ophold i Newcastle i sidste halvdel af sidste sæson. Han har noget af det dér ekstra som holdet mangler offensivt. Er kreativ og målfarlig.

Bookmakerens odds

Vinder: 751,00
Top 4: 81,00
Top 6: 19,00
Top 10: 3,25


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED