AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
09:08:2018 22:05
STOR SÆSONOPTAKT: Manchester United

Vi varmer op til den nye sæson med en optakt til alle Premier League-klubber, og i denne optakt ser vi nærmere på Manchester United.


Sidste sæson:

Manchester United havde på mange måder en let forglemmelig 2017/18-sæson, selvom holdet endte på andenpladsen i Premier League-tabellen. Efter Europa League-triumfen året inden havde man måske en vag forventning om, at holdet i José Mourinhos anden sæson som træner kunne tage skridtet videre og bygge på, men bestræbelserne endte som bekendt ikke med at bære frugt.

Enkelte kampe - heriblandt comebacket mod Manchester City - vil blive husket, men ultimativt sluttede The Red Devils 19 point efter lokalrivalerne i den hjemlige liga, ligesom et skuffende Champions League-exit til Sevilla i ottendedelsfinalen heller ikke går ned i historiebøgerne som en stor præstation.

En sejr over Chelsea i FA Cup-finalen havde været et lille plaster på såret, men også i pokalturneringen trak Manchester United det korteste strå, da det var allermest afgørende.

Forventningerne til Manchester United er altid tårnhøje, og ambitionerne for en klub med den historie og den finansielle muskel, som The Red Devils har, er at vinde – og helst via attraktiv og offensiv fodbold.

Sidste sæson for Manchester United var ikke kendetegnet af nogle af delene, og mens rivalerne fra eksempelvis Liverpool har forstærket sig gevaldigt denne sommer, har klubdirektøren Ed Woodward hidtil vist mådehold på transfermarkedet og holdt igen med Galacticos-signings.

Det virker dog ikke til at være faldet i god jord hos Mourinho, som under hele klubbens pre-season har virket irriteret over alt fra manglen på nyindkøb af spillere og sine allerede eksisterende spilleres manglende vilje på at afbryde deres sommerferier før tid for at forberede sig på næste sæson.

Men selvom Fred formentlig vil vise sig som en udmærket signing, er det svært at bebrejde Mourinho for at påpege det åbenlyse. Manchester City har stadig den suverænt stærkest trup, og Manchester United får svært ved at konkurrere uden forstærkninger, medmindre Mourinho pludseligt formår at få især holdets offensive spil til at gå op i en højere enhed.

Spørgsmålet er, om José Mourinhos tredje sæson bliver sæsonen, hvor det sker, eller om det snarere bliver trænerens velkendte tredje sæson-syndrom, der ender med at stjæle rampelyset, når resultaterne udebliver.

Bookmakerne har i hvert fald allerede Mourinho som én af favoritterne til at være blandt de først-fyrede managere denne Premier League-sæson, men viser Manchester United ikke forbedringer på banen eller vinder et trofæ, kan det måske være det samme.

Er det tilfældet, vil mange Manchester United-fans ønske ham væk alligevel.

Pre-season:

Manchester United vs Club America: 1-1

Manchester United vs San Jose Earthquakes: 0-0

Manchester United vs AC Milan: 1-1

Manchester United vs Liverpool: 1-4

Manchester United vs Real Madrid: 2-1

Manchester United vs Bayern München: 0-1

Målscorere:

Sanchez, 2 mål, Mata, 1 mål, Herrera, 1 mål, Pereira, 1 mål

Transferaktivitet:

Købt:

Fred, Shakhtar Donetsk - £47 millioner

Diogo Dalot, FC Porto – £19 millioner

Lee Grant, Stoke - £1,5 millioner

Solgt:

Axel Tuanzebe, Aston Villa – leje

Dean Henderson, Sheffield United – leje

Joe Riley, Bradford – ukendt beløb

Sam Johnstone, West Bromwich - £6,5 millioner

Daley Blind, Ajax - £14,1 millioner

Matty Willock, St. Miren – leje

Cameron Borthwick-Jackson, Scunthorpe – leje

Joel Pereira, Vitoria Setubal – leje

Max Johnstone, Sunderland – fri transfer

Ilias Moutha-Sebtaoui, Anderlecht – fri transfer

Jack Kenyon, Devonte Redmond, Theo Richardson, Charlie Scott – frigivet fra kontrakt

Michael Carrick - fodboldpension

Timothy Fosu-Mensah - leje

Sæsonens første fem kampe:

10. august: Manchester United vs Leicester

19. august: Brighton vs Manchester United

27. august: Manchester United vs Tottenham

1. september: Burnley vs Manchester United

15. september: Watford vs Manchester United

 

Styrker:

På papiret er Manchester Uniteds forsvar holdets største styrke, og det eneste hold, der lukkede færre mål ind sidste sæson, var naboerne fra Manchester City.

Mourinho er også kendt for først og fremmest at være en konservativ træner, hvis hold er baseret på et stærkt defensivt fundament, men det er ikke helt tilfældet hos Manchester United på samme måde, som det var i portugiserens første tid i Chelsea eller hos Inter.

Manchester Uniteds største styrke er ikke forsvaret, men manden på mål – David de Gea.

Den spanske keeper udførte mirakler for Manchester United på målet, og ifølge statistiksider som Opta var de Gea den målmand, der forhindrede flest mål i Premier League sidste sæson.

Selvfølgelig er Manchester United stærke i den forstand, at holdet har mange individualister, der kan afgøre kampene, men ingen nuværende United-spillere har været i nærheden af at have samme effekt, som de Gea har haft for holdet, siden Ferguson gik på pension.

Svagheder:

Til trods for alle Manchester Uniteds offensive stjerner som Lukaku, Pogba, Sanchez, Martial, Rashford, Mata og Lingard, så havde The Red Devils ikke mere end et middelmådigt angreb sidste sæson.

Holdet scorede ”kun” 68 mål, mens Manchester City scorede 106, og Liverpool fandt målet 84 gange. Af The Big Six-klubberne var det kun Chelsea, som scorede færre mål, og for en klub som United, der traditionelt har brystet sig af at spille angrebsfodbold, er det ikke tilfredsstillende.

Angrebet kom ganske enkelt aldrig til at se glidende ud, og selvom så mange stjerner var samlet på modstanderholdets halvdel samtidigt, spillede de ofte forvirret og med hovedet under armen, når målet kom indenfor rækkevidde.

Umiddelbart tyder det ikke på, at Manchester United henter nogle nye offensive kræfter inden transfervinduet lukker og slukker, og det er endnu uvist, om Anthony Martial fortsat vil være at finde i den røde trøje næste sæson.

Til gengæld har Alexis Sanchez vist gode takter i pre-season, og forhåbentligt er det et varsel om, at han er ved at genfinde formen fra Arsenal. Derudover kan brasilianske Fred måske være med til at frigøre Pogba, så franskmanden kan fokusere mere på det kreative spil og brilliere, ligesom han gjorde for Frankrig under slutrunden.

Holdets tre profiler: 

David de Gea:

Der er mange gode keepere i Premier League, men de Gea er den bedste – og det vil de fleste fans af modstanderhold sikkert også skrive under på. Han har reddet Manchester United ufatteligt mange point gennem tiden, og det vil han blive ved med – så længe klubben kan holde på ham.

Paul Pogba:

Han er evigt og altid udsat for kritik, og en del er med rette. Alligevel bidrog Pogba med seks mål og 10 assists på 27 kampe i sidste sæson, og forhåbentligt kan han fortsætte sin fine form fra VM-slutrunden og endeligt lukke munden på kritikerne.

Romelu Lukaku:

Belgieren er Manchester Uniteds største måltrussel og var klubbens topscorer i sidste sæson, og formår Lukaku at tage målfarligheden fra Rusland med tilbage til sæsonstart hos Manchester United, bliver han det også i år.

Han kan få sit gennembrud:

Andreas Pereira:

Den brasilianske midtbanespiller har endnu engang imponeret i pre-season og været ét af lyspunkterne. Egentlig var han udset en rolle allerede sidste sæson, men Pereira valgte i stedet et lejeophold hos Valencia til. Dermed blev gennembruddet i den røde trøje udskudt én sæson, men playmakeren Pereira kan måske gå hen og få en afgørende rolle på midtbanen i år i stedet.

Holdets bedste XI:

De Gea, Valencia, Bailly, Smalling, Young, Matic, Fred, Pogba, Lingard, Sanchez, Lukaku

Supporternes forventninger:

Interview med Casper Vagner, 27, fan af Manchester United siden han som niårig fik mælkebøttepletter på sin Treble T-shirt. 

Hvordan er din mavefornemmelse op til den kommende sæson?

Dårlig. Min fornemmelse siger mig, at Mourinhos tredje sæson-forbandelse kommer til at kaste en skygge over sæsonen. Mourinho har med sine seneste kommentarer om, at Pogba ikke kan holde fokus på fodbold en hel sæson, skabt bitter stemning mellem ham og holdets største stjerne. Manageren har været ude med riven efter Martial i flere omgange. Senest fordi franskmanden deltog i sit barns fødsel. Hvornår har det nogensinde været en god idé at lægge sig ud med holdets bedste spillere? Selv efter egne standarder har Mourinho virket ekstra gnaven denne sommer. Foruden de to franskmænd har Mourinho brokket sig over dommere, dårlige U23-spillere og længden af andre spilleres ferie. Han virker frustreret, og jeg frygter, det vil sætte sit præg på spillet. På stemningen omkring holdet. På vores bedste spillere, der ikke længere kan holde ham ud. Der skal ikke mange dårlige resultater til, før det hele eksploderer.

Hvad tænker du om klubbens forberedelser (pre-season, transfervindue) op til den kommende sæson?

Jeg har kun set én pre-season-kamp, kampen mod Bayern, og det var noget nær de længste 90 minutter i mit liv. Magen til kedelig omgang fodbold skal man lede længe efter. Mit indtryk er, at de resterende kampe har vist nogenlunde det samme. Man får aldrig en optimal pre-season efter en slutrunde, og United har manglet mange spillere, hvilket selvfølgelig gør det vanskeligt. Men derfor kan man godt forvente, at United har bolden mere end 20 procent af tiden mod et Bayern-hold, der kun lige var startet deres sæsonforberedelser. Eller undgår at tabe 4-1 til Liverpool… Jeg glæder mig til at se Fred. Han kan noget med bolden, og jeg tror, han bliver god. Derudover har vi købt en 35-årig målmand og en skadet back. Transfervinduet har ikke været optimalt. Rygterne svirrer om Alderweireld, og han ville pynte, for vi mangler en leder i forsvaret. Smalling, Bailly, Rojo, Lindelöf og Jones er alle bedre med en leder ved siden af sig. Det er Alderweireld. Harry Maguire er i samme kategori som vores nuværende stoppere, og han vil ikke stabilisere noget. Jeg havde gerne set os investere i en etableret back, for Valencia har toppet, jeg kommer aldrig til at stole på Young, og selvom jeg håber på, at Shaw slår igennem, har jeg svært ved at se det ske. Forsvaret bliver vores svage punkt i år. Jeg havde desuden gerne set, at vi havde hentet en højre fløj med noget i løbet af sommeren.

Hvad bliver afgørende for, om Manchester United får en god eller en dårlig sæson?

United er afhængig af, om Pogba leverer på samme niveau, som han gjorde til VM, at Alexis Sanchez spiller op til sit bedste, at De Gea fortsætter med at redde vores røv, at Lukaku ikke rammer en møltørke, at… Der er uendelige ting, der skal lykkes, hvis United skal have en god sæson. Men i virkeligheden tror jeg, der er en ting, der kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Mourinho skal lade sit hold slippe tøjlerne og spille offensiv fodbold. Vores bedste spillere er offensive spillere, der kan true ethvert forsvar - hvis de får lov. Bliver det endnu en sæson med tørvetrillerfodbold, er jeg bange for, det bliver en skuffende sæson. For United skal vinde på angrebet, ikke sit middelmådige forsvar. 

Hvad bør ambitionen være for Manchester United denne sæson – og hvorfor?

Ambitionen bør altid være at kæmpe med om mesterskabet. Det er en kæmpekliche, men det skal altid være ambitionen i Manchester United. Trods mine noget negative forventninger er det stort set samme hold, som blev toer sidste år. Det skal der bygges videre på.

Hvor ender United i tabellen?

Hjertet siger over Liverpool, men under City. Hjernen siger under dem begge.

Bookmakerens odds:

Manchester United vinder mesterskabet: 8.00

Manchester United rykker ned: 2.000


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED