Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
25:07:2020 17:15
Stop heksejagten: Der er gået sport i at kritisere Kepa

BLOG: Chelseas spanske førstemålmand har gang i en forfærdelig sæson, men kritikken af ham har taget overhånd.


47. 

Så mange mål har Chelsea indkasseret i denne Premier League-sæson med Kepa Arrizabalaga i målet, og der resterer stadigvæk en enkelt spillerunde. 

Samtidig kan spanieren kun prale af otte clean sheets i 33 kampe, hvilket er langt fra godt nok, når man har titlen som verdens dyreste målmand. 

Og lad mig lige gøre det helt klart. Ja, Kepa har gang i en forfærdelig sæson. Ja, han skal erstattes til sommer. Og nej, han har slet ikke levet op til forventningerne eller den pris, Chelsea betalte for ham. Det er jeg helt enig i. 

Jeg har dog samtidig ondt af Kepa. Ikke på grund af hans skuffende præstationer, men på grund af den heksejagt, han har været udsat for i denne sæson. 
 
Før, under og efter mange af Chelseas kampe har fans, medier og eksperter knevret om spanierens meget lave redningsprocent, men det er meget unuanceret kun at kritisere Kepa for dette. For det er langt fra kun spanierens skyld, at hans redningsprocent er så lav. Selvom det for mange er lettere og sjovere at udpege én syndebuk, som man så kan svine til. 
 
Skylden ligger i høj grad også hos Kepas medspillere i forsvaret og på midtbanen. Med én kamp tilbage i Premier League har Frank Lampard stadigvæk ikke fundet den rette kombination i det centrale forsvar, hvor hverken AC, Zouma, Rüdiger eller Tomori har strålet kontinuerligt. Tværtimod har de med jævne mellemrum fuldstændig solgt Kepa, der dermed har indkasseret endnu et mål, hvilket har forringet hans redningsprocent. 
 
På venstrebacken og midtbanen har der også været store svipsere, der har ført til mål, som Kepa derefter er blevet slagtet for at indkassere, selvom han i flere tilfælde har været chanceløs.
 
Nu sidder du måske og tænker, at jeg fritager Kepa for al ansvar, men det er ikke tilfældet. For spanieren har været dårlig, og han burde helt klart have reddet flere bolde, men problemet er, at vi nu er derhenne, hvor han stort set bliver kritiseret for samtlige mål, han indkasserer. 
 
Lad os tage et par hurtige eksempler fra de seneste Chelsea-kampe. 
 
Efter opgøret mod Liverpool blev spanieren svinet til på de sociale medier. På papiret så det da også rigtig skidt ud med fem indkasserede mål, men kritikken var et godt billede på, at der er gået sport i at kritisere Kepa. 
 
1-0-målet var et missil fra Keita, som ikke kunne have siddet bedre. Ved 2-0-målet mente mange, at Kepa skulle have gjort mere end blot at stå stille, men er det virkelig en bold, som han skal redde? Nej. Havde kritikken været den samme, hvis det ikke havde været Kepa? Nej. 
 
De to efterfølgende Liverpool-mål kan Kepa absolut intet gøre ved, mens han lige får en handske på det femte mål. Igen, er det dog ikke et mål, som andre målmænd får kritik for ikke at forhindre. 
 
Men trods dette blev Kepa svinet til efter kampen, og enkelte valgte endda at sende dødstrusler afsted mod spanieren.
 
Selvom det var Willian, der sløsede tabte bolden og gav Keita mulighed for at score. Selvom det var Kovacic, der begik frisparket, som Liverpool scorede på. Selvom flere medspillere dummede sig ved 3-0-målet. Selvom medspillerne gav Alexander-Arnold lov til at slå en sukkerbold ved 4-1-målet. Selvom flere medspillere kunne have forhindret Liverpools 5-3-mål.
 
Mod Sheffield United måtte Kepa hente bolden ud af buret hele tre gange, men alle tre mål kom efter horribelt forsvarsspil, og faktisk leverede spanieren i første omgang en fin redning, inden McGoldrick bragte Sheffield United i front. Men hvem nævner det? 
 
Og hvem nævner den redning, som Kepa hev op i slutminutterne mod Crystal Palace, der sikrede Chelsea tre livsvigtige point? Ingen. Derimod fik spanieren efter kampen kritik for ikke at snuppe Wilfried Zahas missil af et skud. Havde andre målmænd fået hug for ikke at redde ivorianerens drømmehug? Næppe. 
 
Der har uden tvivl været mange mål, som Kepa burde have forhindret, men der har fandeme også været mange mål, hvor spanieren er blevet ladt i stikken af holdkammeraterne og været chanceløs. Men det bliver sjældent nævnt, når snakken falder på Kepas redningsprocent. 
 
For folk har gjort Kepa Arrizabalaga til den helt store syndebuk for Chelseas forfærdelige defensiv, og fans, medier og eksperter kæmper en hård kamp for at få sendt den værste sviner afsted mod spanieren. 
 
Igen vil jeg lige slå det fast med syvtommersøm: Jeg mener ikke, at Kepa skal være Chelseas førstemålmand i næste sæson, men kritikken af ham har altså taget overhånd. Det ligner jo nærmest et spørgsmål om tid, før han også får skyld for coronavirussen og klimaforandringerne. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED