Slipper med skrækken: Spurs er videre i EL efter to røde kort og sen udligning

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
17.09.2020 Kl. 17:50
Det lignede længe, at Lokomotiv Plovdiv skulle levere sensationen mod Tottenham, men i sidste ende endte José Mourinho & Co. med at avancere i Europa League-kvalifikationen.

Tottenham var tæt på helt at misse europæisk fodbold denne sæson, da bulgarerne fra Lokomotiv Plovdiv stik mod al forventning og spil bragte sig foran efter 71 minutters spil.

Det hele tog dog en endnu mere dramatisk drejning, da Plovdiv formåede at forpurre sensationen for sig selv. I forsøget på at forsvare sin føring fik bulgarerne nemlig to mand udvist, den ene for hånd på bolden, mens Tottenham blev tildelt et straffespark i 80. minut.

Det omsatte Harry Kane sikkert, og så stod der 1-1, mens Plovdiv kun havde ni mand på banen mod Tottenhams elleve. Det udnyttede Tanguy Ndombele kort tid efter, da han bragte The Lilywhites i front på et indlæg af Lucas Moura.

Dermed afværgede Tottenham med nød og næppe ydmygelsen af at blive sendt ud af europæisk fodbold i første runde af Europa League-kvalifikationen. Spurs er nu to sejre fra at kvalificere sig til gruppespillet af dette års turnering.