Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
19:05:2022 15:48
Skrækkelige afsløringer: Sepp Blatter udnyttede "gave" og voldtog piger

Roman Molina er i dag kommet med forfærdelige afsløringer om bl.a. Yves Jean-Bart og Sepp Blatter.


Tilbage i 2020 blev Yves Jean-Bart, der var præsident i fodboldforbundet på Haiti, anklaget for seksuelt misbrug af teenagepiger. Senere på året blev han bandlyst af FIFA.

Unge spillere - både drenge og piger - blev en del af FIFA Goal Centre i kommunen, La-Croix-des-Bouquets, hvor ville forfølge deres drømme om at blive professionelle fodboldspillere. For mange af dem blev det dog et mareridt.

Den franske journalist, Romain Molina, kan i dag komme med skrækkelige fortællinger om, hvad der skete - og at det kostede ét liv. For mediet, Josimar, skriver Romain Molina, at de unge spillere fik taget deres pas af Yves Jean-Bart for at udnytte børnene. Det inluderede bl.a. sex - altså voldtægt.

Højtstående medlemmer fra CONCACAF og FIFA blev tilbudt at have sex med de unge spillere som gaver, når de ankom til Haiti, og en af dem, der udnyttede det, var den tidligere FIFA-præsident, Sepp Blatter. Han blev i 2016 dømt for hvidvaskning og korruption, som resulterede i en fængselsdom. 

Sepp Blatter endte med at blive gode venner med Yves Jean-Bart, og var med til at sende adskillige millioner afsted til Haiti og Yves Jean-Bart, som skulle udvikle fodboldcentret og de unge spillere, men ifølge Romain Molina var det ikke mange penge, der blev investeret i akademiet.

Romain Molina, som har fået aktindsigt i dokumenterne fra retten i Haiti, skriver yderligere, at én spiller endte med at begå selvmord som følge af voldtægt og afspresning. 

Hvem er Romain Molina?

Romain Molina er en 31-årig fransk undersøgende journalist, som gennem sine efterforskninger har været med til at afsløre store ting i fodboldverden. 

Han er en anerkendt personen inden for sin branchen, hvor han har leveret arbejde for The Guardian, CNN, BBC og The New York Times.

I 2020 var han bl.a. en af dem, der var med til at afsløre Yves Jean-Bart for magt- og sexmisbrug på kvinder og mindreårige piger og drenge i perioden 2014 til 2020.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE