Sikke en opvisning: Spanien storsejrer i sin første VM-kamp

Af Emil Plovgaard
23.11.2022 Kl. 17:59
Spanien var i cruise control i store dele af kampen.

Årets VM-slutrunde i Qatar har allerede budt på en række overraskelser – Saudi-Arabiens 2-1-sejr mod Argentina og Japans sejr med samme cifre over Tyskland – men onsdagens opgør mellem Spanien og Costa Rica gik noget lettere for favoritterne.

Således sejrer Spanien med hele 7-0 over Costa Rica.

Der var allerede lagt an til en målfest efter første halvleg, hvor spanierne førte med 3-0.

Det var Dani Olmo, Marco Asensio og Ferran Torres, der havde indledt ballet. Sidstnævnte scorede i første halvleg på et straffespark.

I anden halvleg bidrog Torres så med et mål i åbent spil med scoringen til 4-0 efter 54 minutters spil.

Gavi udbyggede føringen til 5-0 med et kvarter tilbage af kampen.

Og Carlos Soler ville såmænd også lege med, da han gjorde det til 6-0 – og dermed tenniscifre – i kampens sidste ordinære minut.

Det skulle dog vise sig at blive endnu værre end bare tenniscifre. Alvaro Morata lukkede og slukkede med sin scoring til 7-0.

Dermed indtager Spanien med overbevisende stil førstepladsen i gruppe E, hvor Tyskland altså tidligere på dagen floppede noget så gevaldigt i nederlaget til Japan.