Selvdestruktive Aston Villa giver Spurs en sen sejr

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
16.02.2020 Kl. 15:57
Tottenham endte med at vinde 3-2 ude mo Aston Villa.

I et  brag af en kamp besejrede Tottenham søndag eftermiddag Aston Villa 3-2 på en sen scoring af Heung-min Son.

The Villans kom ellers bedst fra start, da Toby Alderweireld med dårligt forsvar kom helt forkert på et afrettet indlæg ind i feltet. I stedet for at cleare kom belgieren til at prikke bolden i eget mål.

Og Aston Villa kunne have udbygget føringen, men fik ikke udnyttet momentummet og en storspillende Jack Grealish til at bringe sig yderligere i front.

I stedet skete der det, som alt for ofte er sket for selvdestruktive Aston Villa i denne sæson. De formår ikke at forsvare sin føring.

En skranten defensiv gav nemlig også Tottenham adskillige chancer, og efter en dødbold fik Toby Alderweireld chancen for at gøre skaden god igen.

Det gjorde belgieren, der i feltet drejede på en tallerken og hamrede bolden ind i netmaskerne.

Men det skulle gå fra ondt til værre for hjemmeholdet Aston Villa, da Björn Engels kort inden pausen begik et lille straffespark, som aldrig var blevet dømt uden VARs årvågne øje.

Heung-min Son missede, men kom først på riposten, så Tottenham kunne gå til pause med en føring.

Den stilling fik dog ikke lov at holde hjem. Tottenham havde i anden halvleg de klart største chancer, og Pepe Reina måtte diske op med adskillige store redninger for at holde Aston Villa inde i kampen.

Men i stedet var det en anden belgier, Björn Engels, der atter fik en hovedrolle, da han kom først på et hjørnespark og udlignede til 2-2.

Men så blev Aston Villa selvdestruktive igen, og bagkæden begik en kæmpe brøler, der efterlod Pepe Reina chanceløs i en én mod én mod Heung-min Son, hvor sydkoreaneren køligt sikrede Tottenham sejren.

Med sejren rykker Tottenham op på femtepladsen i Premier League-tabellen foran Sheffield United.