AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
11:11:2019 22:51
Sekscifret løn: Så meget tjener en Premier League-dommer årligt

The Athletic har kigget på, hvad mændene med fløjterne tjener årligt på at dømme i Premier League.


Der er stor forskel på de få hundrede kroner,  din lokale dommer får for at dømme din Serie 4-kamp, og de mange tusinde kroner en Premier League-dommer tjener på at dømme en kamp i den bedste engelske række.

Det kan The Athletic afsløre.

Der vil altid være en diskussion om, hvorvidt dommerne udfører deres arbejde ordentligt, men det kan være særdeles lukrativt for de få, der får lov at dømme i Premier League.

Grundlønnen er nemlig på £70.000 årligt, hvilket svarer til 607.000 danske kroner. Derudover får en Premier League-dommer yderligere £1.000 for hver kamp, de dømmer,  og der er bonusser, hvis man enten er fjerdedommer eller VAR-dommer.

Det er ikke uvant, at en Premier League-dommer dømmer mere end én kamp hver weekend,  måske som kampdommer om lørdagen og fjerdedommer om søndagen eksempelvis.  Så med bonusordningen er det ikke unormalt, at en engelsk dommer ender med at tjene mere end £100.000 årligt - altså mere end 867.000 kroner før skat.

Så går man med en lille dommer i maven, så kan det godt betale sig at sigte efter en karriere i den bedste engelske fodboldrække, hvis det også er pengene, der motiverer.

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED