Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Se listen: De har udbetalt flest lønkroner i Premier League-historien

Af Emil Plovgaard
08.04.2023 Kl. 16:30
Premier League blev grundlagt i 1992, og siden da er der løbet meget vand under åen, hvor især transfermarkedet og lønningerne har fået et boost opad inden for de seneste år.

Premier League blev grundlagt i 1992.

Siden da er der løbet meget vand under åen, hvor især transfermarkedet og lønningerne har fået et boost opad inden for de seneste år.

Den bedste engelske række var professionel inden Premier Leagues stiftelse, men spillet har udviklet sig meget i årenes løb.

LÆS OGSÅ: Erik ten Hag med opdatering på Marcus Rashford

Price of Football har i en graf kigget nærmere på, hvem der har udbetalt flest lønkroner i løbet af Premier Leagues historie.

Værd at notere, er, at Newcastle, West Ham, Manchester City og Aston Villa alle er rykket ned i løbet af perioden.

De har udbetalt flest lønkroner i Premier League-historien

  1. Man United: 35 milliarder danske kroner

  2. Chelsea: 35 milliarder danske kroner

  3. Man City: 31 milliarder danske kroner

  4. Liverpool: 30 milliarder danske kroner

  5. Arsenal: 27 milliarder danske kroner

  6. Spurs: 18 milliarder danske kroner

  7. Everton: 15 milliarder danske kroner

  8. Newcastle: 13 milliarder danske kroner

  9. West Ham: 13 milliarder danske kroner

  10. Aston Villa: 12 milliarder danske kroner

Manchester United topper listen. Klubben var klart dominerende i 1990’erne, hvor den vandt mange Premier League- og Champions League-titler.

Næstefter følger Chelsea, der slunkede noget hen i 90’erne, men fik sig en kolossal oprejsning, da den russiske oligark Roman Abramovich købte sig ind i klubben i 2004. Russeren måtte dog forlade sin elskede klub som følge af Ruslands invasion af Ukraine i februar sidste år, og nu er klubben amerikansk ejet med Todd Boehly og Behdad Eghbali via investeringskonsortiet Clearlake.

Manchester City har også rejst sig i nyere tid. Klubben er faktisk rykket ned fra Premier League, men i det seneste årti har klubben i den grad blandet sig i toppen af Englands bedste række.

Liverpool har ageret noget mere mådeholdent, når man tænker på, at klubben nærmest altid har været med i toppen af Premier League med undtagelse af enkelte år i begyndelsen af det forrige årti.

Arsenal lander ind på en femteplads og har også været kendt for ikke at rutte med pengene. Særligt efter opførelsen af Emirates Stadium i 2006 spinkede og sparede klubben, og Arsene Wenger måtte danne sig trupkonstellationer ud fra et noget spinkelt budget.

Der er et stykke spring fra Arsenal og ned til Spurs, der dumper ind som den sidste Big Six-klub med sine udgifter til løn på 18 milliarder kroner i løbet af Premier League-æraen. Spurs har brugt nærmest halvt så meget som Manchester United og Chelsea, men klubben har heller ikke været nærheden af et mesterskab i den bedste engelske række siden 1992.

Everton, Newcastle, West Ham og Aston Villa udgør “bunden” på denne liste, men har også brugt tocifrede milliardbeløber på lønudgifter siden 1992. Fælles for alle er, at de alle – undtaget Everton – har prøvet at rykke ned fra Premier League.

Se grafen herunder:

 

 

Annonce