Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:05:2022 12:42
Sammenlignes med Saudi-Arabien: Ny Newcastle-trøje skaber debat

Billedet af en kommende Newcastle-trøje har floreret, og trøjedesignet skaber debat.


- Det er muligvis det mest provokerende eksempel på åbenlys sportsvask set i britisk fodbold, da Newcastle United har ændret en af ​​deres dragter til samme farver og design som Saudi-Arabiens landshold.

Sådan lyder den indledende brødtekst i en artikel hos The Telegraph, som fodboldreporter Luke Edwards har skrevet. 
 
Reaktionen kommer i kølvandet på et billede af en kommende Newcastle-trøje, som flere britiske medier har bragt. 
 
Newcastle er ejet af en saudiarabisk investeringsfond, og derfor bliver den nye trøje tolket som en hån mod postulatet om, at Newcastle ikke har en forbindelse til den saudiske stat. 
 
Luke Edwards forklarer, hvordan forbindelsen eksisterer. 
 
- Dem med intern viden om, hvordan tingene er forløbet, siden overtagelsen gik igennem i oktober sidste år, mener, at enhver større beslutning er underskrevet af formand Yasir Al-Rumayyan, som er baseret i Riyadh, i umiddelbar nærhed af landets hersker, kronprins Mohammed bin Salman.
 
For The Telegraph-skribenten kommer det nye trøjevalg som en overraskelse. 
 
- Newcastle har ikke spillet i en hvid trøje med grønt emblem og grønt producentlogo før. Den eneste mulige grund til at vælge dette trøjedesign er, at det næsten er en direkte kopi af det, det saudiske landshold skal spille i ved VM senere i år.
 
- Nu vil holdet også ligne et saudisk hold, når de træder ind på banen i deres nye tredje sæt. Nu kan de virkelig repræsentere promoveringen af ​​Saudi-Arabiens globale ekspansionsprojekt. 
 
Der mangler endnu at komme en officiel udmelding fra Newcastle vedrørende den kommende trøje. 
 
Se eller gense trøjen nedenfor. 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE