Salah og Origi tog revanche: Liverpool vinder Champions League!

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
01.06.2019 Kl. 20:57
Liverpool er nykronede europæiske mestre efter at have vundet Champions League-finalen over Tottenham 2-0.

Liverpool-tilhængere verden over kan male byen helt og aldeles rød i aften,  for The Reds er for sjette gang i historien Champions of Europe efter en 2-0 sejr over Tottenham i Champions League-finalen.

For tredje gang blev lykkens gang for Jürgen Klopp,  der takket være mål af Mohamed Salah Divock Origi kunne gå sejrrigt fra banen på Wanda Metropolitano efter efter en finale, som næppe vil blive husket for sin spænding eller flotte spil.

Sejrsfesten startede til og med tidligt. En fodboldkamp varer 90 minutter plus det løse,  men det krævede ikke Liverpool et eneste at tage hul på den store triumf.  Efter mindre end 30 sekunders spil modtog Sadio Mané den lille runde på kanten af feltet.

Han forsøgte at lægge den ind i feltet,  men den ramte i stedet Moussa Sissoko, der havde mere travlt med at dirigere sine holdkammerater,  på armen.

Finaledommeren Damir Skomina var ikke i tvivl og pegede på pletten uden assistance fra VAR-dommerne. Mohamed Salah tog ansvaret på sine skuldre og hamrede så hårdt til bolden, at Hugo Lloris intet kunne stille op.

Liverpool var i front,  og Tottenham havde fået en spand koldt vand smidt direkte i smasken.  Det virkede også til,  at det tidlige åbningsmål tog pusten fuldstændig fra Tottenham-spillerne.

Modreaktionen udeblev i hele første halvleg.  Dele Alli spillede som en Sunday League-spiller,  mens Christian Eriksen havde svært ved at finde rytmen.  Fejlaflevering blev til fejlaflevering,  og den eneste Tottenham-spiller, som virkede til at være mødt op,  var Son Heung-min.

Men modløsheden,  det kluntede spil kunne også ses i statistikken.  Tottenham havde på daværende tidspunkt ikke haft et eneste skud på mål,  mens modstanderholdet fra Liverpool dog trods alt kunne bryste sig af to.

Men Liverpool var ikke meget bedre end Tottenham i første halvleg.  The Reds lavede også atypisk mange fejl, og det tidlige mål virkede også til at have makuleret deres gameplan sønder og sammen.

Liverpool kunne dog i det mindste glæde sig over at være foran efter en uskøn første halvleg.

En måbende Mauricio Pochettino må have gjort sit for at ruske gang i sit mandskab i omklædningsrummet,  og det lykkedes også til dels.  Tottenham lagde markant bedre fra start og havde allerede efter ti minutters spil set farligere ud end i hele første halvdel af kampen.

Vi har aldrig stået i en Champions League-finale,  det har du heller ikke,  men Liverpool-spillerne lod også til at invitere Tottenham frem,  men om det var nervøsitet eller taktisk snilde er svært at vurdere.

Det tydede dog mest på det sidste.  Luften gik forholdsvist hurtigt af Tottenham-ballonen igen,  og i stedet var det atter Liverpool,  der trods føringen så farligst ud.  James Milner havde blandt andet en stor chance i Tottenham-feltet,  men bolden strøg lige akkurat forbi den forkerte side af stolpen.

Men i takt med at minutterne gik og Liverpool-føringen vedblev,  måtte Tottenham gradvist åbne mere og mere op for at kaste tropperne efter en udligning.   Det virkede.  Næsten.

Dele Alli headede først et fint indlæg fra Kieran Trippier over mål,  og få minutter senere havde Spurs en dobbeltchance ved først Son og dernæst indskiftede Lucas Moura.

Christian Eriksen var heller ikke langt fra, da han dirigerede et frispark fra en spids vinkel mod det lange hjørne,  men modsat sidste års finale havde Liverpool i dag en troværdig mand på mål,  Alisson.

Og bedst som man troede, at Tottenham måske skulle få udligningen før tid,  slog Champions League-helten Divock Origi til,  da bolden havnede for fødderne af ham efter en dødboldssituation.

Det var dødsstødet til Tottenham og og starten på nedtællingen til Liverpool største succes siden 2005.  The Reds er atter Champions of Europe.