Salah-hattrick afgør vanvittig målfest mod Leeds

Af Asbjørn Sigsgaard
12.09.2020 Kl. 18:22
Marcelo Bielsa fik næsten den perfekte Premier League-debut, men et sent 4-3 mål fra Mohamed Salah sikrede Liverpool sejren til sidst

Liverpool indledte deres titelforsvar mod Leeds United lørdag aften, og der var lagt i ovnen til noget af et brag. Kunne The Reds finde sulten og buldre videre? Hvordan ville legendariske Marcelo Bielsa gribe sin første Premier League-kamp an?

Spørgsmålene var mange, men et straffespark efter bare tre minutter ændrede hurtigt udgangspositionen. Robert Koch blokerede Mohamed Salahs forsøg med armen, og så kunne egypteren banke bolden op i nettaget fra pletten.

Men Leeds er ikke en hvilken som helst oprykker, og det viste lejesvenden Jack Harrison efter 12 minutter. En fremragende aflevering fra Kalvin Phillips blev taget elegant ned, og efter en dribiling sendte han en udligning i kassen fra kanten af feltet.

Det vanvittige tempo fortsatte, og efter chancer i begge ender bragte Virgil van Dijk Liverpool foran igen med 20 minutter spillet, da et kanonhårdt hovedstød sendte Leeds-keeper Illan Meslier baglæns ind i eget mål.

Men hollænderens så knap så godt ud 10 minutter senere, da han fejltimede en nedtagning og lod Patrick Bamford udligne endnu engang for gæsterne.

Den stilling holdt knap nok i et minut, før Salah igen kom på tavlen, da han sendte en hoppende bold helt op i målhjørnet. 32 minutter spillet, fem scoringer.

Så holdt de to mandskaber våbenhvile indtil pausen, men det var også velfortjent efter en hæsblæsende åbning.

Liverpool jagtede det potentielt afgørende 4-2 mål fra starten af anden halvleg, men det så i stedet ud til, at Leeds udlignede efter en lille time, da Trent Alexander-Arnold headede bolden i eget mål. Men scoringen blev annulleret for offside.

Leeds fik til gengæld udlignet med 25 minutter igen på endnu et skarpt angreb. Matheusz Klich modtog flot bolden i Liverpool-feltet og halvflugtede utroligt nok gæsternes tredje udligning i målet bag Alisson.

The Reds dominerede fuldstændigt slutfasen, men de brave Leeds-spillere holdt flot stand. Det gik dog ikke længere med tre minutter tilbage, da rekordindkøbet Rodrigo fik nedlagt Fabinho i eget felt.

Så var scenen sat for Salah igen, og egypteren sørgede med sit hattrick for, at Liverpool fik en 4-3 sejr med hjem fra en forrygende åbningskamp, hvor Leeds fik markeret sig som et særdeles velkomment indslag i Premier League.